Subota, 18. svibnja 2024.

Dobrovoljni darivatelji u travnju dali 474 doze krvi

Akcije su održane u prostorijama koprivničkog Crvenog križa, Podravki, Koprivničkom Ivancu te po prvi puta na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

- Oglas -

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu od 11. do 19. travnja 2024. godine održane su akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcije su održane u prostorijama koprivničkog Crvenog križa, Podravki, Koprivničkom Ivancu te po prvi puta na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Ukupno je u pet dana akcija DDK u travnju prikupljeno 474 doza dragocjene tekućine od 541 darivatelja koji su pristupili akciji.

- Oglas -

Peti dan akcije obilježen je jubilarnim davanjem Alena Mihalića iz Herešina koji je krv dao 100. puta i zasluženo postao članom Kluba 100 Koprivničko-križevačke županije.

”Izdvajamo i da je po prvi puta dragocjenu tekućinu dalo 19 darivatelja krvi, kojima čestitamo na njihovoj odvažnosti i plemenitosti”, poručuju iz koprivničkog Crvenog križa.

Darivanje krvi
Foto: Crveni križ Koprivnica

Po danima, rezultati su sljedeći:

U četvrtak, 11. travnja akciji DDK na Sveučilištu Sjever u Koprivnici odazvao se 41 darivatelj, od kojih je 27 moglo dati krv.

U ponedjeljak, 15. travnja u GDCK Koprivnica na akciju je došlo 107 darivatelja, krv je dalo njih 93.

- Oglas -

U utorak, 16. travnja na akciju u GDCK Koprivnica krv je došlo dati 166 darivatelja, od kojih je njih 152 to moglo učiniti.

U četvrtak, 18. travnja prijepodne na akciji u Podravki su se odazvala 57 darivatelja, od koji je njih 50 dalo krv, a poslijepodne u Koprivničkom Ivancu pristupilo je 54 darivatelja od koji je njih 48 dalo krv.

U petak, 19. travnja u GDCK Koprivnica krv je dalo 104 darivatelja od 116 koliko ih je pristupilo akciji.

”Hvala svima na odazivu i darovanoj krvi, te pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije koje su idući mjesec na rasporedu”, kažu u Crvenom križu.

Prva akcija će se održati 3. svibnja u Goli od 10 do 13 sati, zatim od 13. do 17. svibnja, dok će 31. svibnja biti izvanredna akcija od 11 do 17 sati.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti