Petak, 19. kolovoza 2022.

Dobrovoljno darivanje krvi 16. lipnja u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Sve darivatelje krvi mole da se odazovu organiziranim akcijama davanja krvi te da tako nekome spase život ili pomognu ozdravljenju

Preporučujemo

Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac poziva dobrovoljne darivatelje krvi i sve one koji to žele postati da se odazovu akciji dobrovoljnog darivanja krvi i daruju ono najvrjednije što čovjek može darovati – krv!

Prema aktualnim podacima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, trenutačno stanje zaliha krvi prilično je nisko. Povećane su potrebe za svim negativnim krvnim grupama kao i potrebe za A pozitivnom grupom. Potrebe za krvi i krvnim pripravcima su svakodnevnica pa tako i u ovo vrijeme pandemije.

Unatoč situaciji u kojoj se nalazimo, akcije dobrovoljnog davanja krvi se odvijaju redovno, ali prema strogo preporučenim epidemiološkim mjerama kako bi se spriječilo širenje zaraze i omogućila potpuna sigurnost darivateljima i djelatnicima. Sve darivatelje krvi mole da se odazovu organiziranim akcijama davanja krvi te da tako nekome spase život ili pomognu ozdravljenju.

Akcija će se održati u srijedu, 16. lipnja 2021. godine u Poslovnom centru Đurđevac u Gradskoj knjižnici od 10 do 17 sati s pauzom od 13.30 do 14 sati.

Sljedeći dan, 17. lipnja akcija će se održati u Kalinovcu u Vatrogasnom domu od 9 do 12 sati te u Kloštru Podravskom u Društvenom domu od 13 do 15 sati.

U petak, 18. lipnja akcija će se održati u Društvenom domu u Virju od 9 do 12 sati te u Molvama u Osnovnoj školi od 13 do 15 sati.

Krv se ne može na umjetni način proizvesti, ona je nezamjenjivi lijek kojega može samo čovjek čovjeku darovati. Zato, darujmo krv – poklonimo život!

- Advertisement -

Najnovije objave