Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Dolazi toplinski val, temperature bi mogle ići iznad 35 stupnjeva, na sjeverozapadu su moguća grmljavinska nevremena

Istaknuo je da je potrebno zaštititi kožu od sunca, a u najtoplijem dijelu dana, ako je moguće, izbjegavati velike napore

Preporučujemo

U Hrvatsku stiže topao zrak sa sjevera Afrike pa je Državni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje na opasnost od toplinskog vala.

Temperatura zraka na Hvaru već je u 13 sati dosegnula 33 stupnja, a u Šibeniku, Splitu i Kninu 32. Vrhunac toplinskog vala očekuje se u utorak i srijedu, kada bi temperature mogle biti i više od 35 Celzijevih stupnjeva, donosi HRT.

– Najveća vjerojatnost za više vrijednosti od 35 Celzijevih stupnjeva ponegdje je možda već sutra, recimo na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, a onda utorak i srijeda ponajprije unutrašnjost Dalmacije, ali mjestimice i Slavonija, odnosno Baranja – rekao je prognostičar DHMZ-a Krunoslav Mikec.

Istaknuo je da je potrebno zaštititi kožu od sunca, a u najtoplijem dijelu dana, ako je moguće, izbjegavati velike napore.

Mikec je također rekao da je lipanj inače u unutrašnjosti Hrvatske mjesec koji donosi nestabilnosti. Tako je bilo i ove godine pa je uglavnom u sjeverozapadnim krajevima zemlje bilo velike štete od nevremena, dodao je.

– Nažalost, to bi se moglo događati i u sljedećim danima, istaknuo je Mikec.

– Već u utorak i srijedu u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima neće biti iznenađenje ako se dogodi kakav pljusak praćen grmljavinom, rekao je, dodajući da je vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme povećana u najzapadnijim krajevima Hrvatske, uz granicu sa Slovenijom.

CIjeli članak možete pročitati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave