Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Donosimo vam program Dana kulturne baštine i 14. Međunarodnog festivala folklora ‘Iz bakine škrinje’

Dani kulturne baštine i 14. Međunarodni festival folklora "Iz bakine škrinje" ovoga će vikenda u Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju dovesti folklor iz cijele Hrvatske i dijela Europe

Preporučujemo

Nakon godinu dana pauze, folklor se vraća u Podravinu i Prigorje.

Dani kulturne baštine i 14. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” ovoga će vikenda u Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju dovesti folklor iz cijele Hrvatske i dijela Europe.

U petak, 16. srpnja, će gosti iz Varaždina, Salinovca, Delova te gosti iz Mađarske razveseliti mještane Legrada svojim plesovima i pjesmama te veselom energijom ispuniti Evangelički kulturni centar Elim od 20 sati.

U subotu, 17. srpnja, na rasporedu je 14. Međunarodni festival folklor “Iz bakine škrinje”.

U 21 sat na koprivničkom Zrinskom trgu će pozornicom odjeknuti zvuci tradicije koju će svojim nastupom prezentirati Ogranak seljačke sloge Buševec, KUD Tena iz Đakova, Kud Zvir Jelenje, Folklorni ansambl Unagresca táncegyüttes iz Mađarske i domaćini Folklorni ansambl Koprivnica, koji ove godine slavi i 40 godina djelovanja.

Organizatori festivala su Folklorni ansambl Koprivnica i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a uz potporu Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije, Saveza Alpe–Adria, Općine Legrad, ZAMP-a te uz podršku sponzora i donatora.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti