Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Dr. Robert Čimin u utorak predstavlja knjigu ‘Arheološki genom Podravine’

Ovo djelo pripada u temeljna izdanja o Podravini i predstavlja značajan prinos ukupnoj hrvatskoj historiografiji i arheologiji

Preporučujemo

Muzej grada Koprivnice, izdavačka kuća Meridijani i Povijesno društvo Koprivnica u utorak će predstaviti knjigu ‘Arheološki genom Podravine’ autora dr. sc. Roberta Čimina.

Knjiga po prvi put sažimlje kompletnu srednjovjekovnu povijest Podravine, na temelju arheoloških nalaza i povijesnih dokumenata iz tog doba.

Temeljito su prikazana autorova arheološka istraživanja na srednjovjekovnom gornjokomarničkom prostoru, od Rasinje do Podravskih Sesveta, od bjelobrdske kulture do sredine 16. stoljeća.

Uz to, knjiga se dobrim dijelom bavi analizom tadašnje prostorne organizacije, pri čemu je iznesen novi model povezivanja povijesno zapisanih naselja i objekata s brojnim arheološkim zapisima.

Ovo djelo pripada u temeljna izdanja o Podravini i predstavlja značajan prinos ukupnoj hrvatskoj historiografiji i arheologiji.

Knjiga je bogato grafički opremljena raznim slikovnim, nacrtnim i kartografskim prilozima, tvrdo je ukoričena i ima gotovo 500 stranica.

Predstavljanje će se održati u Galeriji ‘Mijo Kovačić’ na Zrinskom trgu 9 u Koprivnici u utorak, 26. travnja s početkom u 19 sati.

Predstavljači su dr. sc. Tatjana Sekelj Ivančan, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić, akademik Dragutin Feletar te autor dr. sc. Robert Čimin.

Moderatorica će biti Petra Somek, dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti Tomislav Zvonar na cimbulama.

Ulaz je slobodan.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti