Petak, 29. rujna 2023.

Društvo naša djeca Koprivnica organiziralo jesenske igraonice za djecu

Promocija dječjeg prava na igru koja je tijekom Dječjeg tjedna Koprivnicu pretvorila u veliku igraonicu, ima svoj veseli nastavak

- Advertisement -

Promocija dječjeg prava na igru koja je tijekom Dječjeg tjedna Koprivnicu pretvorila u veliku igraonicu, ima svoj veseli nastavak.

Zahvaljujući potpori koju je Društvu naša djeca Koprivnica pružila Koprivničko-križevačka županija osmišljen je niz igraonica prema željama najmlađih koji su u svojim porukama u Dječjem tjednu istakli da se žele igrati u prirodi, s članovima obitelji, prijateljima i životinjama.

Prva u nizu održana je u Novigradu Podravskom u suradnji s udrugom Lajka koja brine o napuštenim psima. U skloništu za pse djeca su se mogla igrati sa psićima kojima su donijeli hranu, igračke i svoje stare dekice, te kroz razgovor s voditeljicom udruge Marinom Ferenčić saznati kako se treba brinuti o psima. Bilo je tu puno trke, skakanja za lopticama, a neka djeca razbila su strah od malih četveronožaca.

- Advertisement -

Veselo je bilo i pored kuće za odmor Kristina gdje su djeca sa svojim roditeljima i bakama pekla kestenje i krumpire, brala jabuke i igrala pomalo zaboravljene igre s pikulama, hula hopom, frizbijima i vijačama.

– Nisam sigurna tko se više veselio, djeca, odrasli ili životinje. Bilo je doista predivno, izlet smo obogatili zajedničkim ručkom kojeg su nam priredili domaćini i dogovorom da ćemo ponovo doći kad padne snijeg – ističe tajnica DND Koprivnica Draženka Kovačić.

Razigrano druženje zaokruženo je posjetom mjesnoj crkvi u kojoj su svi zapjevali uz zvukove orgulja koje im je predstavio orguljaš Željko Seničar.

Sklonište za pse
Posjet skloništu za pse u Novigradu Podravskom // Foto: DND Koprivnica
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti