Srijeda, 21. veljače 2024.

Đurđevac dobio novi prostor za korisnike socijalnih usluga: ‘Ovo je pokazatelj da smo zrela zajednica u kojoj se sinergijom svih aktera može učiniti mnogo’

Projekt je vrijedan 879.426,11 eura, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj

- Oglas -

U utorak je u Đurđevcu održana završna konferencija projekta ‘Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac’.

Riječ je o projektu na kojem su uz nositelje, Hrvatski zavod za socijalni rad, zajednički u partnerstvu surađivali Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac i Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje.

Objekt za korisnike socijalnih usluga u Đurđevcu
Izvor fotografije: kckzz.hr

“Projekt je vrijedan 879.426,11 eura, financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njime je izgrađena i opremljena nova zgrada koja će u prizemlju služiti za pružanje usluga poludnevnog boravka Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu s poremećajima u ponašanju s đurđevačkog područja, dok su na katu opremljeni prostori za pružanje preventivnih aktivnosti đurđevačkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Vjerujemo da ćemo imati podršku i po pitanju stipendiranja stručnog kadra koji nam je nužno potreban”, rekao je v.d. voditelja Područnog ureda Đurđevac Hrvatskog zavoda za socijalni rad Daniel Rupić.

- Oglas -
Hrvoje Janči, Daniel Rupić, Melita Birčić i Darko Koren
Izvor fotografije: kckzz.hr

Završnoj konferenciji prisustvovali su i koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić.

Župan je istaknuo kako Županija snažno podupire razvoj socijalnih usluga kojom se nastoji pomoći obiteljima u potrebi i pružiti podršku mladima.

“Svjedočimo sve većim problemima u društvu, potrebno je zaštiti obitelj kao temelj našeg društva i stoga su ovakvi projekti hvalevrijedni. Ovo je primjer odlične suradnje Županije i Grada Đurđevca te ostalih uključenih partnera jer zajedno dijelimo istu želju, a to je da pomognemo u razvoju i unaprjeđenju sustava socijalne skrbi. Ovime se daje pečat društvu kakvom težimo, socijalno osjetljivom i naprednom. Što se tiče kadrova, moram naglasiti kako Županija provodi sustav stipendiranja studenata pa tako stotinu studenata mjesečno prima stipendiju u iznosu 150 eura, a među njima je velik broj onih koji studiraju na fakultetima koji su predmet vašeg interesa – od socijalne pedagogije i rehabilitacije, psihologije i ostalih srodnih studija. Čestitam svima još jednom na uspješnom projektu i nastavljamo dalje s novim suradnjama”, istaknuo je Koren.

Otvorenje objekta za korisnike socijalnih usluga u Đurđevcu
Izvor fotografije: kckzz.hr

Prisutnima su se obratili i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić.

“Ovo je pokazatelj da smo zrela zajednica u kojoj se sinergijom svih aktera može učiniti mnogo, a posebno za one najranjivije skupine kao što su djeca. Hvala svima koji su podržali projekt, posebno je to vrijedno ako znamo da su tri projekta od njih 70 na razini države, a koja se bave deinstitucionalizacijom usluga, na području naše županije”, rekao je Janči.

- Oglas -
Otvorenje objekta za korisnike socijalnih usluga u Đurđevcu
Izvor fotografije: kckzz.hr

“U pet godina smo proveli čak 220 projekata u okviru našeg programa i sa zadovoljstvom mogu kazati da su rezultati itekako vidljivi, a najbolje se ocrtavaju kroz zadovoljstvo koje se može primijetiti na licima djece. Sve ovo je iznimno vrijedno za zajednicu i ne bi bilo moguće da nije bilo tako dobre suradnje s jedinicama regionalne i lokalne samouprave. Čestitam svima, preda nama su novi izazovi i projekti”, istaknula je Melita Birčić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti