Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Đurđevac i škola osigurali sve potrebne uvjete kako bi učenici u razredima bili bez zaštitnih maski

Nema potrebe za nošenje maske ispred škole dakle u dvorištu, djeca će je nositi samo u situaciji prilikom ulaska u školu, istaknuo je Željko Lacković

Nakon ljetnog odmora, u ponedjeljak je za 672 učenika Osnovne škole Đurđevac počela nova školska godina, a poseban dan je bio za čak 79 učenika prvog razreda koji su u pratnji roditelja došli prvi dan u školu te su po prvi puta sjeli u školske klupe i upoznali se sa svojim učiteljima.

Učenicima i roditeljima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović koji je istaknuo kako je prvi dan nastave velik i značajan događaj u životu svakog djeteta, ali i njihovih roditelja stoga je svim prvašićima poželio mnogo novih prijateljstava i sreće u školovanju.

“Dragi učenici, želimo Vam sretan povratak u školske klupe, puno motivacije i znatiželje u radu i učenju. Ova naša novo obnovljena škola je dokaz odlične suradnje između Đurđevca i naše škole koja se može vidjeti u svim našim učionicama. Naši učenici imaju najbolje obrazovanje kroz kvalitetan rad i nastavu uz najbolju opremu i educirane učitelje”, rekao je ravnatelj.

Prvi dan škole u OŠ Đurđevac

“Prvi dan škole je nešto što se pamti cijeli život i svi ste zasigurno puni novih doživljaja i emocija. Zahvaljujem se ravnatelju i djelatnicima škole na odličnoj suradnji i kontinuiranom radu na obogaćivanju dodatnih sadržaja u našoj školi. Grad kontinuirano ulaže u školstvo i predškolsko obrazovanje, pa osim ulaganja u materijalne uvjete svake godine osiguravamo 500.000 kuna u proračunu za nabavu udžbenika i radnih bilježnica. Nisam siguran, ali možda smo i jedini grad koji s 500 kuna sufinancira nabavu udžbenika i za sve srednjoškolce s područja grada, te nabavu radnih materijala za učenike koji polaze Odjele za djecu s teškoćama. Zbilja možemo biti ponosni na tu činjenicu. Želim svima vama puno uspjeha u novoj školskoj godini, a vama prvašići osim uspjeha želim da ovaj dan pamtite po lijepim i sretnim trenutcima”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podršku najmanjim đurđevačkim osnovnoškolcima svojim dolaskom dao je i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

“Nema potrebe za nošenje maske ispred škole dakle u dvorištu, djeca će je nositi samo u situaciji prilikom ulaska u školu kad je veća koncentracija djece, a nakon što djeca uđu u razred mogu slobodno skinuti maske. Grad i škola su se potrudili osigurati sve potrebne uvjete tako da se nastava može odvijati bez nošenje zaštitnih maski. Uspjeli smo organizirati nastavu tako da djeca neće cijeli dan provoditi u učionicama već će boravak u školi biti prelomljen s dva odmora od 15 minuta i jednom dnevno će se jedan sat odvijati izvan škole, svakako će se time olakšati boravak djeci u našoj školi”, rekao je predsjednik vijeća Lacković.

“Nastava od utorka ide dvije smjene, u jutarnjoj smjeni od 7.30 sati je organizirana razredna nastava dok u popodnevnoj smjeni organizirana predmetna nastava, nešto slično kako je to bilo prije 20 godina u Đurđevcu, a mi smo upravo na ovaj način uspješno osigurali dovoljan razmak u svim učionicama kako naši učenici ne bi morali nositi maske za vrijeme nastave”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Svim prvašićima podijeljene su raznobojne pernice, reflektirajuće kabanice koje će koristiti u kišnim danima, jabuke i četkice za zube kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

Prvi dan škole u OŠ Đurđevac

I ostale je učenike na školskim klupama dočekala četkica za zube za borbu protiv karijesa i jabuka za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube.

Lijep i zdrav osmjeh najljepše je vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi.

– Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačkom i Osnovnom školom Đurđevac početkom svake školske godine kreće s edukacijama i brojnim kreativnim aktivnostima kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi – istaknuli su iz Grada Đurđevca.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti