Četvrtak, 18. travnja 2024.

Đurđevac na četvrtom mjestu u Hrvatskoj po izdvajanjima za očuvanje tradicijske baštine i kulture

Đurđevac doista ima sreću da ima dugu tradiciju čuvanja i promicanja kulturne baštine, ali i niz zaštićene nematerijalne kulturne baštine, istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči

- Oglas -

Grad Đurđevac nalazi se među 10 hrvatskih gradova koji najviše izdvajaju za očuvanje tradicijske kulture i baštine te manifestacija kojima ih promoviraju.

Naime, u analizi proračunskih izdvajanja koju za gradove i općine u Hrvatskoj radi portal gradonačelnik.hr, Đurđevac je zauzeo visoko četvrto mjesto po izdvajanju za kulturu.

Koncert KUD-a Petar Preradović
Izvor fotografije: djurdjevac.hr

“Đurđevac doista ima sreću da ima dugu tradiciju čuvanja i promicanja kulturne baštine, ali i niz zaštićene nematerijalne kulturne baštine. Sretni smo što ima i uvjerene i vrlo aktivne čuvare te tradicije i baštine. Imamo sudionike, suradnike i promicatelje, kao i manifestacije svega onog što nam je na tom planu važno. Brojne gradske udruge rade na tome, ponajviše Kulturno-umjetničko društvo Petar Preradović sa svim svojim sekcijama i uzrasnim skupinama. Tu je i naša velika Picokijada koja sve to objedinjuje, zatim udruga sveti Juraj, ali i udruge žena, škole, muzej i brojni pojedinci kojima nastojimo pomoći da se iskažu i u tom kulturnom i baštinskom segmentu. Svi oni uvelike pridonose unapređenju kvalitete života u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Oglas -
Koncert KUD-a Petar Preradović
Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti