Četvrtak, 18. travnja 2024.

Đurđevac se preporodio kontinuiranim povlačenjem EU sredstava, gradonačelnik Janči najavio nove velike projekte

Protekle godine realiziran je rekordan proračun od 15,9 milijuna eura. Izvorni prihodi iznose pet milijuna eura, a pomoći od kojih je većina europskih sredstava čak 9,5 milijuna eura, zadovoljan je Janči

- Oglas -

S dosad najvećim proračunom od 15,9 milijuna eura, kao i izvrsnom devetom pozicijom u Hrvatskoj po kontinuiranom povlačenju europskih sredstava u cijelom programskom razdoblju, koja su gotovo dvostruko veća od izvornih proračunskih prihoda, gradonačelnik Hrvoje Janči prošlu 2023. godinu može upisati kao još jednu vrlo uspješnu godinu za Grad Đurđevac.

Gradonačelnik Janči o tome je više govorio na posljednjoj sjednici đurđevačkog Gradskog vijeća na kojoj je podnio izvješće o svom radu za drugih šest mjeseci prošle godine te posebno naglasio uspješno povlačenje EU novca za realizaciju gradskih projekata.

– Protekle godine realiziran je rekordan proračun od 15,9 milijuna eura. Izvorni prihodi iznose pet milijuna eura, a pomoći od kojih je većina europskih sredstava čak 9,5 milijuna eura. Posljednjih šest mjeseci prijavljeno je sedam projekata od kojih je većina usmjerena na zelenu tranziciju s ciljem uređenja okoliša na ekološki prihvatljiv način, točnije zamjenu sive sa zelenom infrastrukturom. Tu je energetska obnova područnih škola, zelena tranzicija utvrde Stari grad i zamjena krovišta, opremanje rasadnika, razvoj zelene infrastrukture na parkiralištu kod željezničkog kolodvora, parku oko crkve i Zagrebačke banke, na ulazu u Ulicu kralja Tomislava, a započeo je i projekt Zaželi – rekao je gradonačelnik Janči i dodao da je trenutačno u provedbi 16 projekata vrijednih čak 9 milijuna eura.

- Oglas -

Naglasio je da je važno istaknuti i da je završen projekt Centra za osobe s invaliditetom, Kuća podrške za stanare u Malom princu, a u tijeku su i radovi na uređenju Trga svetog Jurja.

– Potpisan je i ugovor za naš novi Centar za stare i nemoćne osobe, za koji je osigurano financiranje i s kojim uskoro krećemo u realizaciju – kazao je Hrvoje Janči i naglasio da sve gradske ustanove i tvrtke posluju pozitivno, na ekonomičan i transparentan način, te da upravo od ovog mjeseca kreće i javna transparentnost s objavom svih proračunskih troškova i plaćanja.

Kontinuirano povlačenje EU novca u proteklih sedam godina koje je Gradu Đurđevcu osiguralo rekordan proračun i pozicioniralo ga na visoko deveto mjesto u Hrvatskoj među 555 hrvatskih jedinica lokalne uprave i omjer 2:1 europskih i izvornih prihoda u proračunu, pohvalio je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća, a gradski su vijećnici izvješće gradonačelnika, za drugi dio prošle godine, jednoglasno prihvatili.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti