Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Đurđevac u potrazi za igračicama za nastup u Prvoj ligi

Dosta smo se angažirali, razgovaramo, a zasad je o imenima prerano razgovarati, rekao je trener Matijević

Preporučujemo

Rukometašice Đurđevca u sljedećoj sezoni nastupat će u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene, potvrdio je Hrvatski rukometni savez.

– Sad kreće ona borba, poslagujemo se. Nije sada lagano pronaći igračice, jer je dio njih na kraju sezone donio odluku o budućem klubu. Malo smo ostali i zatečeni ovakvim raspletom, ali vjerujemo da će se sve to rješavati na najbolji mogući način. Do kraja registracijskog roka probat ćemo vidjeti hoće li koja igračica biti na raspolaganju – rekao je trener Mato Matijević.

Kaže kako je najveći problem vratarka, to je najosjetljivija pozicija.

– To moramo riješiti, a pokušat ćemo da na svakoj poziciji imamo po dvije igračice, kako bismo imali i povoljniju situaciju na treninzima. Dosta smo se angažirali, razgovaramo, a zasad je o imenima prerano razgovarati – objašnjava Matijević.

Doznajemo da su ostvareni i kontakti s koprivničkom Podravkom, koja bi možda mogla poslati neku od svojih mladih nada na ‘kaljenje’ u obližnji Đurđevac.

S druge strane, pred klupskom upravom je odgovoran zadatak osiguravanja financijske konstrukcije za natjecanje u Prvoj ligi rukometašica.

– Mi treneri smo ovdje radnici, ostalo je na vodstvu kluba koje vjeruje da će osigurati uvjete. Mi ćemo se potruditi da što bolje predstavimo naš klub i naš grad u Prvoj ligi, a ujedno smo jedina županija izvan Grada Zagreba koja ima čak dva kluba među prvoligašicama – naglasio je Matijević.

- Advertisement -

Najnovije objave