Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Đurđevac: zeleni projekti za održivi grad, izdana informativna brošura za građane

U sklopu provedbe projekta izgrađeno je postrojenja za gospodarenje otpadom namijenjenog razvrstavanju, mehaničkoj obradi i skladištenju odvojeno prikupljenog komunalnog otpada

- Advertisement -

Promotivne aktivnosti oko projekta izgradnje sortirnice započele su još krajem prošle godine, a sada je izdana i informativna brošura o projektu koju će građani narednih dana dobiti u svoje poštanske sandučiće.

Glavni lik za pružanje informacija o otpadu i ovoga puta je list Zelenko, a prvo predstavljanje Zelenka bilo je u projektu Održive misli.

U sklopu provedbe projekta izgrađeno je postrojenja za gospodarenje otpadom namijenjenog razvrstavanju, mehaničkoj obradi i skladištenju odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, a ovim letkom nastavlja se niz kontinuiranog ulaganja u edukaciju i podizanje svijesti kod građana o važnosti odvajanja otpada i očuvanja okoliša s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada.

- Advertisement -

“Ovaj projekt je posljednja stavka u implementaciji novog sustava gospodarenja otpadom u Gradu Đurđevcu. Mi smo jedan od šest gradova u Hrvatskoj koji smo uspjeli povući EU sredstva za izgradnju sortirnice i kompostane uz postojeće reciklažno dvorište. Zadovoljni smo rezultatima koje imamo u posljednje četiri godine jer je napredak u recikliranju očit. Količine su u stalnom porastu tako da i u 2022. očekujemo još više odvojenog otpada. Jedan smo od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji imaju zaokružen sustav gospodarenja otpadom na toj razini”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Izgled nove brošure možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti