Srijeda, 7. prosinca 2022.

Đurđevačka knjižnica sudjeluje u projektu Generacija NOW

Cilj projekta je stvoriti priliku da učenici realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela te da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje

Preporučujemo

Hrvatski Telekom je u suradnji s Inova Lab Institutom za razvoj i inovativnost mladih raspisao donacijski natječaj Generacija NOW na koji se prijavila i đurđevačka knjižnica.

U mnoštvu prijavljenih, a na temelju motivacijskog pisma za sudjelovanjem u projektu đurđevačka knjižnica je među odabranim ustanovama koje će tijekom 2022. sudjelovati u projektu.

Cilj projekta je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija, stvoriti priliku da učenici realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela te da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje.

Ustanove koje sudjeluju u projektu dobit će donaciju moderne Internet of Things (IoT) edukacijske opreme, novčana sredstva za kupnju dodatne opreme, pristup internetu s besplatnim podatkovnim prometom, edukaciju te stručnu mentorsku podršku.

“Ovim projektom, koji ćemo provoditi s učenicima viših razreda Osnovne škole Đurđevac, knjižnica će nastaviti s radom na promociji i razvijanju STEM područja što nas jako veseli”, poručili su iz đurđevačke knjižnice.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti