Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj OŠ Đurđevac obišli učenike u područnim školama

Učenici su se zahvalili gradonačelniku i ravnatelju na dolasku i poklonima, a iskoristili su priliku za davanje prijedloga što treba poboljšati u školi

Preporučujemo

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović zajedno su obišli područne škole na đurđevačkom području, i to Područnu školu u Mičetincu, Čepelovcu, Budrovcu, Sirovoj i Suhoj Kataleni.

Nakon kraćeg druženja s učenicima u školskom dvorištu poželjeli su im uspješnu novu školsku godinu te im poklonili raznobojne pernice, jabuke i četkice za zube kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

“S obzirom na ove specifične okolnosti i epidemiološke mjere mogu reći da su naša škola, ravnatelj i učitelji uspješno osigurali sve potrebne uvjete tako da se nastava može odvijati bez nošenje zaštitnih maski. Uspjeli smo organizirati nastavu tako da djeca neće cijeli dan provoditi u učionicama već je boravak u školi biti prelomljen s dva odmora od 15 minuta i jednom dnevno se jedan sat održava izvan škole, svakako je time olakšan boravak djeci u našim školama”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj OŠ Đurđevac obišli učenike u područnim školama

Već u prvim tjednima škole učenici će sa svojim razrednicima krenuti s aktivnostima za zaštitu zuba, a gradonačelnik je ovom prilikom najavio i nastavak preventivne akcije Grad s najljepšim dječjim osmijehom u koju će se nakon škole uključiti i Dječji vrtić Maslačak.

“Statistike u Hrvatskoj pokazuju da naša djeca prednjače po broju pokvarenih zubi, a kako bi se to promijenilo u našem gradu, i u vrtiću krećemo s edukacijama i brojnim kreativnim aktivnostima kako bi se djeci od najranije dobi ukazalo na važnost higijene usta i zubi. Želim svima vama puno uspjeha u novoj školskoj godini, a vama prvašići osim uspjeha želim da ovaj dan pamtite po lijepim i sretnim trenutcima”, rekao je gradonačelnik Janči.

Učenici su se zahvalili gradonačelniku i ravnatelju na dolasku i poklonima, a iskoristili su priliku za davanje prijedloga što treba poboljšati u školi.

Jednoglasan prijedlog u većini je škola bio smanjiti broj sati matematike, a povećati broj sati tjelesnog kako bi se što bolje iskoristili ovi sunčani dani.

Više fotografija pogledajte ovdje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti