Srijeda, 25. svibnja 2022.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči obišao radove na kružnom toku na Peskima

U tijeku su radovi na postavi betonskih rubnjaka te fina priprema posteljice za asfaltiranje koje kreće najkasnije početkom sljedećeg tjedna

Preporučujemo

Radove na rekonstrukciji raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže u Đurđevcu obišli su gradonačelnik Hrvoje Janči, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić i Dejan Đud pročelnik upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Grada Đurđevca.

– I ovaj smo projekt prijavili u suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama na raspisani natječaj iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske u 2020. s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa. Imamo odličnu suradnju te je ovo već treća godina za redom kako zajednički prijavljujemo projekte na ove natječaje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Radovima je obuhvaćena površinska rekonstrukcija raskrižja, kao i zamjena podzemne infrastrukture, a u tijeku su radovi na postavi betonskih rubnjaka te fina priprema posteljice za asfaltiranje koje kreće najkasnije početkom sljedećeg tjedna.

Izgradnja kružnog toka u đurđevačkom kvartu Peski

Paralelno s asfalterskim radovima na kolniku, izvodit će se i radovi na pripremi za asfaltiranje pješačkih staza te će se krenuti s uređivanjem zelene površine.

Vidljivo je da će izgradnja kružnog toka biti gotova u zadanom roku što će značajno smanjiti brzinu prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,4 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Đurđevca i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700.000 kuna, a preostali dio je osiguran u đurđevačkom proračunu i ŽUC-a.

– Ovom prilikom održan je i radni sastanak u Đurđevcu gdje smo sa ŽUC-om dogovorili nove projekte povećanja sigurnosti na prometnicama za iduću godinu te je dogovoreno da će se odraditi još jedan zajednički sastanak gdje će sudjelovati i predstavnici Policijske postaje Đurđevac kao bi iste prijavili na natječaje u najavi – istaknuo je gradonačelnik Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave