Nedjelja, 25. rujna 2022.

Đurđevački mališani uživali u društvu poznate nogometne sutkinje Sanje Rođak-Karšić

Mališanima su posebno bili zanimljivi materijali koje je donijela sa sobom - akreditacije bez kojih ne može ući na teren, knjižice pravila nogometne igre...

Preporučujemo

U sklopu Ljeta u knjižnici u Đurđevcu je održana radionica Kako ostvariti svoj san? koju je vodila poznata nogometna sutkinja iz Podravskih Sesveta Sanja Rođak-Karšić.

Ona je mnogobrojnim mališanima na vrlo zanimljiv i kreativan način ispričala tko je i što je sve potrebno kako bi neka osoba ostvarila nešto što najviše želi u životu.

“Bez podrške obitelji, velike ljubavi prema nogometu i truda, odricanja i ulaganja u samu sebe nikad ne bi uspjela ostvariti svoje snove”, naglasila je Sanja te dodala da nogometni sudac mora biti u odličnoj fizičkoj formi te trenirati svaki dan.

Sanja je prva sutkinja u povijesti hrvatskog nogometa koja je sudila u 1. nogometnoj ligi i to utakmicu između Lokomotive i Osijeka. Godine 2009. dobila je poziv FIFA-e za međunarodnog pomoćnog suca, a od tada do danas sudila je po cijelom svijetu.

Đurđevački mališani
Foto: Grad Đurđevac

Mališanima su posebno bili zanimljivi materijali koje je donijela sa sobom – akreditacije bez kojih ne može ući na teren, knjižice pravila nogometne igre, službene novčiće za početak utakmice, kartone, zastavice, medalje i različite dresove.

Također, mališanima je pokazala kratke video isječke o ženskim sucima, pripremama te fotografije različitih utakmica na kojima je sudila (iz Brazila, Kijeva, Nizozemske, Španjolske, Engleske,…).

Na kraju radionice, Sanja je na sportskim terenima održala je trening zagrijavanja te mališanima poklonila suvenire s natjecanja.

Iduća radionica održat će se u četvrtak, 18. kolovoza, u 10 sati, a vodit će je trener Mario Lončarić koji će zajedno s djecom rolati.

- Advertisement -

Najnovije objave