Subota, 24. veljače 2024.

Đurđevački muzej bilježi sve veću posjećenost

Raznovrsna ponuda sadržaja i događanja u Đurđevcu razlogom su dolaska sve većeg broja organiziranih skupnih posjeta svih dobnih skupina iz raznih krajeva Hrvatske

- Oglas -

U travnju je đurđevački muzej zabilježio veliku posjećenost. Dobre meteorološke prilike, povoljna epidemiološka situacija i zanimljivi sadržaji te ostala ponuda sadržaja i događanja u Đurđevcu razlogom su dolaska sve većeg broja organiziranih skupnih posjeta svih dobnih skupina iz raznih krajeva Hrvatske.

Izložba Hundertwassera i Hasegawe
Izložba Hundertwassera i Hasegawe // Foto: Grad Đurđevac

Najveći broj pojedinačnih posjeta i obiteljskih dolazaka zabilježen je vikendom. Upravo tada uz brojne posjete, muzejsko osoblje usmjereno je na posjetitelje uz upućivanje u sadržaje, korištenje tableta s naglaskom na virtualnu stvarnost te prodaju suvenira.

- Oglas -

Suvenirnica je obogaćena i novom pratećom ponudom suvenira uz veliku internacionalnu izložbu Orijent&Okcident Friedensreicha Hundertwassera i Shoichija Hasegawe, otvorenu u suradnji s Galerijom Böttingerhaus te kolekcionarom Richardom H. Mayerom, a pod pokroviteljstvom sponzora Hrvatske šume i INA-e.

Noć muzeja u Đurđevcu

Uz Interpretacijski centar Legende o Picokima i aktualne izložbe Fotografske impresije Foto-kino kluba Picok koja ostaje otvorena do 1. svibnja, muzej je što se pokazalo najavom velikog broja grupnih posjeta za nadolazeći svibanj i lipanj postao prepoznatljivom i poželjnom destinacijom ciljanog dolazaka mnogih turista i posjetitelja.

Također, tome je doprinijela i podrška Ministarstva znanosti i obrazovanja izdavši preporuku osnovnim i srednjim školama za posjet izložbi Orijent&Okcident.

Utvrda Stari grad u Đurđevcu
Utvrda Stari grad u Đurđevcu // Foto: Marijan Slunjski
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti