Petak, 22. rujna 2023.

Đurđevački osnovnoškolci odlični na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja ‘Dabar’

Natjecanje se održalo od 7. do 11. studenoga, a sudjelovalo je 48.015 učenika koji su se natjecali pod vodstvom 1325 mentora iz 773 škole u Hrvatskoj.

- Advertisement -

Dabar je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti.

Osmišljen je kako bi se djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja.

Učenici đurđevačke Osnovne škole i ove su godine sudjelovali na natjecanju te ostvarili odlične rezultate.

- Advertisement -

Natjecanje se održalo od 7. do 11. studenoga, a sudjelovalo je 48.015 učenika koji su se natjecali pod vodstvom 1325 mentora iz 773 škole u Hrvatskoj.

Iz đurđevačke su škole 22 učenika ostvarila plasman među 10 post najuspješnijih u svojim kategorijama, a to su Lovro Mlinjarić, Ana Franičević, Frano Robotić, David Šabarić, Ilija Petar Sinjeri-Horvat, Filip Gorički, Luka Seleš, Josip Robotić, Petar Legradi, Franka Martinčić, Ema Mikulić, Mateo Muhtić, Jakov Čeko, Leo Šimunic, Ana Zlatec, Jakov Peršić, Ida Josipović, Toma Ferderber, Petra Čeko, Sara Martinčić, Karlo Carek i Leonarda Hrženjak.

Ovo je do sada najveći broj učenika iz đurđevačke Osnovne škole koji su se uspjeli plasirati među 10 posto najuspješnijih u svojim kategorijama, a do tog uspjeha su ih vodili njihovi mentori učiteljica Davorka Hrženjak, učiteljica Lucija Sulimanec i učitelj Nikola Mihočka (ujedno i voditelj projekta).

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga Suradnici u učenju, uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti