Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Grad Đurđevac nastavlja ulagati u povećanje standarda u vrtiću Maslačak, Janči: Djeca su budućnost našega grada

Vrtić Maslačak ima 18 odgojnih skupina te ukupno 38 odgojiteljica, a zahvaljujući svojim materijalnim uvjetima i programima koje provodi svrstan je među najbolje vrtiće u Hrvatskoj

Preporučujemo

Grad Đurđevac je prijavio projekt kojim bi se osiguralo sufinanciranje plaća za četiri odgojiteljice u dječjem vrtiću Maslačak.

Vrijednost projekta je oko 412.000 kuna, a osigurale bi se plaće za četiri odgojiteljice kroz 11 mjeseci.

Vrtić Maslačak ima 18 odgojnih skupina te ukupno 38 odgojiteljica, a zahvaljujući svojim materijalnim uvjetima i programima koje provodi svrstan je među najbolje vrtiće u Hrvatskoj.

“Unazad nekoliko godina uspješno smo podigli standard usluge u vrtiću i to povlačenjem EU sredstava preko prijavljenih projekata, čime smo našim najmlađima osigurali najbolje materijalne uvjete smještaja u vrtiću te najviše ponuđenih obrazovnih programa. Iako je već sada ljestvica podignuta visoko mi i dalje radimo na uvođenju novih programa i aktivnosti”, istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči te dodao kao se već iduće godine kreće s radovima na nadogradnji vrtića za još osam vrtićkih skupina.

Nakon što je Grad Đurđevac potpuno uredio vrtić i energetski ga obnovio, uspješno je osigurao EU sredstva za zapošljavanje dodatnih ljudi i provođenje 11 kraćih programa, po čemu je vrtić također jedinstven u Hrvatskoj.

Također, od iduće godine vrtić će postati dvojezičan, uvodi se engleski jezik u rad, ali i izborni jezik, i to francuski.

Svake se godine upiše sve više djece što je samo pokazatelj da su brojni roditelji prepoznali kvalitetu rada naših odgojitelja s djecom, mogućnosti upisa djece u dodatne programe prema interesu djece i visoki materijalni standard koji je zasigurno rijetkost.

“Sva djeca s đurđevačkog područja i prigradskih naselja su upisana u vrtić te nemamo listu čekanja. Želimo našim najmlađim sugrađanima omogućiti najviši standard jer su oni budućnost ovoga grada, a ovaj projekt je samo nadogradnja na postojeće projekte”, zaključio je gradonačelnik Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti