Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Đurđevački vrtić Maslačak dobio novu informatičku opremu, igračke i keramičku peć

Projektom je uspješno osiguran poslijepodnevni rad đurđevačkog vrtića za jednu mješovitu grupu od 20 djece te su unaprjeđeni postojeći kraći programi

Preporučujemo

Maslačak za sve – faza 2 nastavak je projekta unaprjeđenja usluga za djecu u Dječjem vrtiću Maslačak u Đurđevcu, čije su aktivnosti krenule još u siječnju ove godine.

Projektom je uspješno osiguran poslijepodnevni rad đurđevačkog vrtića za jednu mješovitu grupu od 20 djece te su unaprjeđeni postojeći kraći programi koji su u potpunosti financirani iz projekta, izvijestila je đurđevačka gradska uprava.

Započele su edukacije odgojitelja za provedbu Montessori i Senzornog programa čime će se još više poboljšati kvaliteta usluge te će se omogućiti djeci s teškoćama integracija i rad u redovnom programu dječjeg vrtića, a vrtić će dobiti i posebnu skupinu za provedbu i rad po Montessori pedagogiji.

U vrtić je stigla i nova informatička oprema u vrijednosti 190.000 kuna koju će u radu koristiti odgojiteljice i stručni suradnici za provedbu aktivnosti s djecom te za stručna usavršavanja.

Nabavljena je i nova didaktička oprema koja će koristiti pri svakodnevnom provođenju aktivnosti, ali i za pripremu djece za školu.

Djecu je posebno zarveselila peć za keramiku, a sa svojim radovima od gline djeca su se već predstavila na jesenskim manifestacijama.

– Broj upisane djece u naš vrtić je dobar pokazatelj da su brojni roditelji prepoznali kvalitetu rada naših odgojitelja s djecom, mogućnosti upisa djece u dodatne programe prema interesu djece i visoki materijalni standard koji je zasigurno rijetkost u Hrvatskoj. Želja nam je da se što više djece uključi u kraće programe jer je razdoblje od 3 godine starosti izuzetno podobno za razvoj usvajanja stranih jezika i razvoj kreativnosti. Sredstva za ovaj projekt u cijelosti su osigurana iz EU fondova tako da je pohađanje kraćih programa besplatno – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te se zahvalio svim zaposlenicima vrtića koji rade na provedbi ovog projekta.

Grad Đurđevac je ovaj projekt prijavio u partnerstvu s Dječjim vrtićem Maslačak, a ukupna vrijednost projekta je 4,3 milijuna kuna. Projekt će se u cijelosti financirati iz Europskog socijalnog fonda, a traje 20 mjeseci.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti