Subota, 15. lipnja 2024.

Đurđevačkim ugostiteljima omogućeno besplatno proširenje terasa na trg

Đurđevac je još u ožujku donio niz mjera kao potporu poduzetnicima, obrtnicima i građanima koji su pogođeni trenutnom situacijom s koronavirusom

- Oglas -

Grad Đurđevac je uz potporu Gradskog vijeća još u ožujku donio niz mjera kao potporu poduzetnicima, obrtnicima i građanima koji su pogođeni trenutnom situacijom s koronavirusom. Tako su ove mjere obuhvatile i ugostitelje koji su oslobođeni plaćanja komunalne naknade, naknade za korištenje javne površine za terase za tri mjeseca.

S obzirom na novu mjeru Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom je ugostiteljskim objektima omogućen rad samo na terasama, Đurđevac je donio novu privremenu mjeru kojom je ugostiteljima omogućeno proširenje terasa bez dodatnog plaćanja na onim lokacijama na Trgu svetog Jurja gdje je to tehnički moguće učiniti.

– Mogućnost besplatnog proširenje terasa još je jedna od mjera koje donosimo kako bi što više pomogli našim ugostiteljima koji su zatvoreni zbog mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Zbog prilagođavanja novim propisanim mjerama i uvjetima omogućit ćemo im proširenje postojećih površina terasa od 11. svibnja kako bi oni mogli osigurati potreban razmak između stolova. Procjenu oko mogućnosti proširenja terasa donosit će, po obilasku svakog pojedinačnog ugostiteljskog objekta koji podnese zahtjev, djelatnici Odjela za prostorno uređenje, planiranje i komunalne djelatnosti – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti