Četvrtak, 28. rujna 2023.

Đurđevcu odobreno 400.000 eura za uređenje središnjeg gradskog trga

Plan nam je da naš trg postane zeleniji i ljepši te će u potpunosti promijeniti i modernizirati vizuru grada, pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči

- Advertisement -

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči ovaj je tjedan potpisao ugovor o sufinanciranju radova za rekonstrukciju glavnog gradskog trga s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Grad Đurđevac je uspješnom prijavom projekta rekonstrukcije Trga svetog Jurja osigurao oko 400.000 eura (oko 3 milijuna kuna) sufinanciranja za provedbu projekta. Koliko će radovi ukupno koštati još nije poznato jer je potrebno provesti javnu nabavu za odabir izvođača radova.

– Idemo u rekonstrukciju trga, a cilj je da čim prije imamo provedenu nabavu za izvođača radova na rekonstrukciji trga i da s dolaskom ljepšeg vremena možemo početi s radovima i rekonstruirati trg. Uređenje trga je predstavljeno još prije sedam godina u prostorno-programskoj studiji. Plan nam je da naš trg postane zeleniji i ljepši te će u potpunosti promijeniti i modernizirati vizuru grada – pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Advertisement -

– Đurđevac teži ozelenjivanju gradskih površina unutar grada, zaštiti okoliša i osvještavanju ljudi o važnosti očuvanja okoliša koji nas okružuje, a ovo je samo nastavak uspješne prijave projekata i osiguravanja bespovratnih EU i nacionalnih sredstava – rekao je, pak, predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti