13.1 C
Zagreb
Srijeda, 21. travnja 2021.

Đurđica Trbus nova predsjednica koprivničko-križevačkog Crvenog križa

Za dvoje potpredsjednika DCK Koprivničko-križevačke županije izabrani su Dubravka Jaković i Vjekoslav Štimac

Preporučujemo

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u ponedjeljak, 15. veljače, održalo je izbornu skupštinu za novi mandat 2021.-2025.

Skupština je održana u koprivničkom Domu mladih uz pridržavanje svih epidemioloških mjera radi sprječavanje širenja zaraze koronavirusom. 

Za predsjednicu koprivničko-križevačkog Crvenog križa izabrana je Đurđica Trbus, ravnateljica križevačkog društva Crvenog križa u četiri mandata, od 2005., članica skupštine i odbora DCK Koprivničko-križevačke županije te članica skupštine križevačkog društva Crvenog križa u četiri mandata.

Za dvoje potpredsjednika DCK Koprivničko-križevačke županije izabrani su Dubravka Jaković, dosadašnja predsjednica DCK Koprivničko-križevačke županije i nova predsjednica đurđevačkog Crvenog križa te Vjekoslav Štimac, predsjednik i član odbora koprivničkog Crvenog križa.

Uz njih, u odbor DCK Koprivničko-križevačke županije izabrani su Ljiljana Šajatović Ivanković, Anica Desnica, Zvonimir Šašek, Stjepan Lončar, Franjo Husinec, Darko Masnec, Marina Perica i Nevenka Lončar, a za članove Nadzornog Odbora Branka Cuki, Zdravko Pomper i Mihaela Lončar. 

Za zastupnika u skupštini Hrvatskog Crvenog križa 23. saziva i kandidata za glavni odbor HCK izabrana je Đurđica Trbus.

Sjednicu je otvorila dosadašnja predsjednica Dubravka Jaković te su članovi skupštine minutom šutnje odali počast nedavno preminulom prvom predsjedniku DCK Koprivničko-križevačke županije Nikoli Novoselu.

Izborna skupština Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, obratio se okupljenima istaknuvši važnost koprivničkog-križevačkog Crvenog križa u društvu te zahvalio na suradnji i humanitarnom djelovanju s naglaskom na ljude velikog srca, koji žele, mogu i znaju pomoći kada je to potrebno.

Također, Ljubić je zahvalio dosadašnjoj predsjednici i zastupnicima na radu, a zastupnicima novog saziva zaželio uspješan i dobar rad u budućnosti te dobru suradnju na razini županije, a i šire.

Nakon što je jednoglasno izabrana za predsjednicu DCK Koprivničko-križevačke županije, okupljenima se obratila Đurđica Trbus koja je zahvalila svima na izboru te predstavila programsku orijentaciju za četverogodišnje razdoblje 2021.-2025. 

Na kraju sjednice prisutnima se obratila i dosadašnja predsjednica Dubravka Jaković, koja je zahvalila svima na suradnji u svoja dva mandata te istaknula da joj je bila čast što je sa svima osam godina dijelila dobro i bila ponosna predsjednica jednog od najuspješnijih županijskih društava Crvenog križa u Hrvatskoj.

Istaknula je djelovanje županijskog interventnog tima čiji su članovi uvijek bili među prvima koji su pomagali na područjima pogođenima prirodnim katastrofama, ali i tijekom migrantske krize. A kakva će nam biti budućnost ovisi o tome na koji ćemo način odgajati naše mlade te spomenula izuzetnu važnost upoznavanja djece i mladih s humanitarnim djelovanjem.

Svoje obraćanje završila je citatom Alberta Einsteina da ništa doista vrijedno, ne nastaje zbog ambicije ili pukog osjećaja dužnosti, već potječe iz ljubavi i odanosti prema ljudima.

Na kraju sjednice ravnateljica Adela Sočev bivšoj predsjednici uručila je poklon u znak zahvalnosti za predani rad i humanitarno djelovanje u osam godina mandata.

Osim izbora novog predsjedništva i zastupnika, skupština je usvojila izvješće o radu i financijsko izvješće za 2020. 

Najnovije objave