Srijeda, 7. prosinca 2022.

Dvadeseta obljetnica Planinarskog društva Borik Đurđevac

U 20 godina postojanja ovo društvo organiziralo je brojne planinarske pohode na vrhove diljem svijeta i Hrvatske. O tome su detaljno, kroz vrlo zanimljive prezentacije i avanturističke priče, govorili dugogodišnji članovi Nedeljka Bocak i Želimir Hrvatić

Preporučujemo

U Gradskoj knjižnici Đurđevac obilježena je 20. obljetnica postojanja Planinarskog društva Borik Đurđevac.

O samim počecima osnivanja ovog društva govorio je jedan od predsjednika Đuro Petrović, a sadašnja predsjednica Sanja Ivančan upoznala je nazočne s planovima i planinarskim pohodima koji su zacrtani za ovu godinu.

Naglasila je da je u ovoj godini Društvo doživjelo procvat jer su mu se pridružili mnogobrojni mlađi članovi željni boravka na svježem zraku i dobrog društva te sada društvo broji 74 člana.

U 20 godina postojanja ovo društvo organiziralo je brojne planinarske pohode na vrhove diljem svijeta i Hrvatske. O tome su detaljno, kroz vrlo zanimljive prezentacije i avanturističke priče, govorili dugogodišnji članovi Nedeljka Bocak i Želimir Hrvatić.

PD Borik
Svečana obljetnica Planinarskog društva Borik // Foto: PD Borik

Ove godine Društvo planira organizirati planinarske pohode u Mađarsku, Slovačku, Bugarsku, Grčku i Sloveniju. Treba naglasiti da je Društvo krenulo u realizaciju projekta uređenja prve prave đurđevačke planinarske staze, a već je trasirana dionica od lovačkog doma u Mičetincu preko Mičetinskog jarka, Svete Ane i vinogorja kojom će se obogatiti i turistička ponuda.

U planu je i trasiranje staze od park šume Borik do geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci koja će obuhvatiti šumska područja i također će biti atrakcija za rekreativce.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti