Srijeda, 1. prosinca 2021.

Dvije osobe ‘nasjele’ na internetsku prevaru, upisali podatke s kartica i ostali bez puno love

Nešto je prodavao na internetu, dobio je poveznicu gdje je upisao svoje podatke nakon čega mu je s računa 'skinuto' nekoliko tisuća kuna

Preporučujemo

U posljednje vrijeme sve više ljudi ‘nasjeda’ na internetske prevare. Tako su u srijedu, 29. rujna 2021. godine policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaprimili kaznenu prijavu 36-godišnjakinje kojom prijavljuje prijevaru putem Interneta.

Naime, oštećena je objavila oglas putem internetskog oglasnika o prodaji raznih predmeta. Potom joj se javila nepoznata osoba s kojom je dogovorila prodaju, na što joj je osoba dostavila lažno kreiranu internetsku poveznicu (link) gdje je trebalo upisati podatke radi primanja uplate. Nakon što je upisala podatke bankovne kartice, nepoznata osoba je s njenog računa obavila neovlaštenu transakciju od nekoliko tisuća kuna.

Isti slučaj prijavljen je i u PP Prelog, tamo je kaznenu prijavu podnio 32-godišnjak. Nešto je prodavao na internetu, dobio je poveznicu gdje je upisao svoje podatke nakon čega mu je s računa ‘skinuto’ nekoliko tisuća kuna.

 

Najnovije objave