Srijeda, 24. srpnja 2024.

Općina Molve kontinuirano ulaže u modernizaciju nerazvrstanih cesta

Cilj nam je uspostaviti kvalitetan prometni sustav na svom području te omogućiti maksimalnu sigurnost svih sudionika u prometu, poručili su iz Općine Molve

- Oglas -

Općina Molve nastavlja s ulaganjem u komunalnu i prometnu infrastrukturu. U posljednjih nekoliko godina realizirala je projekte asfaltiranja i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta (Molve Zapad, Molve Grede I i Molve Grede II), a sada je prijavila novi projekt.

Naime, riječ je o modernizaciji nerazvrstane ceste Molve Grede čiji je javni poziv objavila Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

“Ukupna vrijednost projekta modernizacije nerazvrstane ceste na potezu od Društvenog doma Molve Grede u dužini 1370 metara iznosi 294.705,43 eura, dok sufinanciranje ovog projekta seže do 90 posto troškova što uključuje izvođenje radova, uvođenje digitalne prometne signalizacije, stručni nadzor”, istaknuli su iz Općine Molve.

- Oglas -
Nerazvrstana cesta - Molve Grede
Foto: Općina Molve

Za ovaj je projekt ishođena građevinska dozvola, kao i pozitivno mišljenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Nakon izvršenih radova ova će cesta biti šira te će se postaviti pješački prijelaz osvijetljen pametnom signalizacijom i brojačem prometa s radarskom tehnologijom.

“Cilj nam je uspostaviti kvalitetan prometni sustav na svom području te omogućiti maksimalnu sigurnost svih sudionika u prometu. Ove je godine planirana i rekonstrukcija preostalog cijela županijske ceste u Repašu ŽC 2116, i to u potezu od Crkve Presvetog Srca Isusovog do naselja Novačka u susjednoj Općini Gola, a u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Križevci”, poručili su iz Općine.

Također, nakon što se uspješno riješe imovinsko-pravni odnosi vezani uz cestu Jade u Repašu, krenut će se u rekonstrukciju i tog dijela nerazvrstane ceste, kao i uređenje ostalih nerazvrstanih cesta u vlasništvu Općine Molve kao što su ceste u Sekulinama, spoj Vlaški put i Beljevine, preostali dio Đurđevačke ulice i druge.

Napomenimo kako odjela sufinanciranja za ovakav projekt proizlazi iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a sukladno strateškom planu zajedničke poljoprivredne politike Hrvatske za razdoblje 2023.-2027.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti