Srijeda, 8. veljače 2023.

Edukacije o održivom gospodarenju otpadom u Đurđevcu: osnovnoškolci i vrtićarci već odvajaju otpad

Ovaj projekt samo je nastavak aktivnosti koje Grad Đurđevac već godinama provodi u suradnji s gradskim ustanovama, tvrtkama, vrtićem i školom na području očuvanja okoliša u cilju povećavanja ekološke svijesti, istaknuo je gradonačelnik Janči

Preporučujemo

Grad Đurđevac uspješno je prijavio projekt za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom zahvaljujući kojem će nabaviti još šest polupodzemnih kontejnera i 30 kompleta spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u učionicama Osnovne škole Đurđevac.

Gradonačelnik Hrvoje Janči potpisao je ugovore o sufinanciranju s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 30.000 eura, dok sufinancirani dio od strane Fonda iznosi oko 12.000 eura.

“Ovaj projekt samo je nastavak aktivnosti koje Grad Đurđevac već godinama provodi u suradnji s gradskim ustanovama, tvrtkama, vrtićem i školom na području očuvanja okoliša u cilju povećavanja ekološke svijesti. Važno je da se djeci od najranije dobi usadi osjećaj za ekološki način života, ali da se preko najmlađih utječe na roditelje koji se često uključuju u organizirane aktivnosti. Cilj projekta povećanje je svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka nepotrebnih količina otpada i pravilno odvajanje otpada u kućanstvima”, rekao je gradonačelnik Janči.

Učenici Osnovne škole Đurđevac i vrtićarci dječjeg vrtića Maslačak već razvrstavaju otpad u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada i time šire svijest o ovome problemu današnjice.

Kroz projekt su planirane brojne aktivnosti, poput javnih i edukacijskih tribina, radijske emisije i reklame, natjecanja u osnovnim i srednjim školama, za najmlađe kostimirane predstave i slikovnice u dječjim vrtićima, a sve na temu održivog gospodarenja otpadom.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti