Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Poništena sezona i u Kupu EHF-a, Podravkašice ostale bez još jednog mogućeg trofeja

EHF Kup, u kojem je Podravka Vegeta izborila nastup u polufinalu, otkazan je, odnosno cijela je natjecateljska sezona poništena. Samim time to znači kraj natjecateljske sezone za koprivničke rukometašice jer je i HRS ovog tjedna poništio domaća natjecanja

- Oglas -

Europska rukometna federacija danas je u na videokonferenciji donijela niz odluka koje se odnose na nastavak natjecanja u njenoj nadležnosti za ovu sezonu 2019./2020.

Glavna odluka je svakako da se ni u lipnju neće odigrati utakmice, a dio natjecanja koja su bila u rasporedu za kasnije su ili odgođena ili otkazana.

EHF Kup, u kojem je Podravka Vegeta izborila nastup u polufinalu, otkazan je, odnosno cijela je natjecateljska sezona poništena. Samim time to znači kraj natjecateljske sezone za koprivničke rukometašice jer je i HRS ovog tjedna poništio domaća natjecanja.

- Oglas -

Osim poništenja EHF Kupa za žene i muškarce, EHF je poništio i ženske kvalifikacije za EURO 2020., sve utakmice Challenge kupa te preostale utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2021.

Što se tiče Lige prvaka, u muškoj konkurenciji otkazane su osmina finala i četvrtfinale te su kao sudionici turnira u prosincu odabrani Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem.

Kod rukometašica, plan EHF-a je da se četvrtfinala i Final Four odigraju u rujnu, a domaćin je Budimpešta. Ako se četvrtfinala neće moći igrati, na završnom turniru će nastupiti Metz, Esbjerg, Györ i Brest kao trenutno najbolje plasirane ekipe u skupinama drugog kruga Lige prvakinja.

Podravka je tako, iako je odigrala odličnu sezonu, ostala bez ijednog od tri trofeja trofeja. U domaćem prvenstvu i Kupu osvojila bi kantu 99,9 posto, a u EHF-u je bila jedan od glavnog favorita.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti