Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

ERIC na Doru u Opatiju stiže u pratnji najtraženijih imena hrvatske plesne scene

Na Dori 2022. ERIC će se natjecati s autorskom pjesmom „I Found You”, a u Opatiji će svoj primaran instrument gitaru zamijeniti koreografijom

Preporučujemo

Svestrani glazbenik ERIC iz malog mjesta Rasinje kraj Koprivnice nedavno je napunio 21 godinu, a iza sebe već ima sjajne rezultate. Nakon uspjeha prošlogodišnjeg debitantskog albuma „I Am Eric”, koji se našao na prvom mjestu ljestvice najprodavanijih albuma u Hrvatskoj, 2022. je započeo sjajnim priznanjima u obliku glazbenih nominacija i nagrada, ali i pripremama za nastup na ovogodišnjem izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – „Dora 2022“.

Mladi kantautor, kojeg glazbeni kritičari nazivaju hrvatskim Edom Sheeranom, na Dori 2022. natjecat će se autorskom pjesmom „I Found You”, a u Opatiji će svoj primaran instrument gitaru zamijeniti koreografijom, za koju su zaslužni Helena Janjušević i Diego Siqueira. Uvaženi koreografi već su godinama neka od najtraženijih imena domaće plesne scene, a osim što čine dio ERICovog tima na Dori, s njim će 19. veljače dijeliti pozornicu uz još dva poznata imena – Valentinu Walme i Stjepana Cutvarića.

“Ove godine mičem se iz svoje sigurne zone! Nastupam s plesačima i, pazite sad ovo, bez gitare! Koreografija je jako cool i odlično prati stil pjesme. Na probama je uvijek odlična atmosfera i presretan sam jer uz sebe imam prave profesionalce s kojima je prekrasno raditi. Za mene je ovo prvo iskustvo učenja koreografije i jedva čekam da čujete pjesmu i vidite što smo spremili! Jako me veseli da je dio tima i Aleksandar Rapaić, koji je kreirao fantastične vizuale. Nastup će biti na svjetskoj razini, a cjelokupan će dojam zaokružiti sjajan styling koji je osmislio moj stalni suradnik, modni dizajner i stilist Ivan Friščić.”, izjavio je ERIC povodom otkrivanja tima s kojim surađuje.

Oduševljenje suradnjom ne skrivaju ni plesači: „ERIC je u potpunosti predan onome što radi i veliko je zadovoljstvo raditi s njim. Oduševio nas je načinom na koji je koreografiju obogatio svojom osobnošću i uvjereni smo da će publika u njemu prepoznati nekog tko je jako karizmatičan, ljubazan i skroman. Jedva čekamo podijeliti naš nastup sa svijetom i vjerujemo da će ERIC zablistati na pozornici.”

ERIC iza sebe ima dugogodišnje glazbeno iskustvo; svoj je talent pokazao već u osnovnoj školi te je pobjeđivao na raznim državnim i inozemnim natjecanjima u klasičnoj gitari, a još je kao srednjoškolac surađivao s glazbenim profesionalcima pa je singlove „Not Gonna Let Go“ i „Confidence“ napisao uz nagrađivane švedske producente Adama Kullinga (David Bisbal, Anastacia, Alexandra Stan) i Ninosa Hannu (Will Smith, Pitbull, Maluma).

Već spomenuti debitantski album „I Am Eric“, koji je ERIC skoro u potpunosti napisao i producirao u svojoj sobi, rezultat je dugogodišnjeg predanog rada. Izdanje je objavljeno u lipnju 2021. godine pod diskografskom kućom Universal Music Hrvatska, dok ga je u Sjedinjenim Američkim Državama distribuirala diskografska kuća Republic Records, koja predstavlja neke od najvećih glazbenih zvijezda današnjice (The Weeknd, Ariana Grande, Taylor Swift, Lorde…).

Zahvaljujući sjajnom debitantskom albumu i ostvarenjima u prošloj godini ERIC je nominiran u kategoriji za „Veliki prasak godine“ i za nagradu publike u sklopu čega podršku mogu dati i svi oni kojima se sviđa rad ovog svestranog zaljubljenika u glazbu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti