Četvrtak, 29. veljače 2024.

Europski projekt: osobama s intelektualnim teškoćama iz Podravine i Prigorja svakodnevno pomaže 15 asistenata

Ovaj je europski projekt provela udruga Mali princ u partnerstvu sa srodnim udrugama s područja županije – udrugom Maslačak iz Križevaca i udrugom Latice iz Koprivnice

- Oglas -

U novim prostorima udruge Mali princ u Đurđevcu u četvrtak je održana završna konferencija europskog projekta “Osobni asistent – podrška osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji”. Ovaj je europski projekt provela udruga Mali princ u partnerstvu sa srodnim udrugama s područja županije – udrugom Maslačak iz Križevaca i udrugom Latice iz Koprivnice.

Projekt pružanja usluge osobne asistencije u stopostotnom iznosu je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a riječ je o 1.994.289,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 24. svibnja 2021. do 24. siječnja 2023.

Međutim, udruga Mali princ uslugu pružanja osobne asistencije kroz europske projekte provodi od 2019. godine.

- Oglas -

Završnoj su konferenciji nazočili svi osobni asistenti, korisnici usluge i njihovi roditelji, kao i predsjednice udruga Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali princ, i Tamara Premuš, predsjednica udruge Maslačak.

Svojim je dolaskom završnu konferenciju i ovaj europski projekt podržao i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči koji je pohvalio odličnu suradnju i provedbu ovoga projekta na području čitave županije.

Ovim projektom zaposleno je ukupno 16 osobnih asistenata pružajući pomoć i podršku 15 korisnika. Osobni su asistenti kontinuirano educirani za što kvalitetnije pružanje usluge osobne asistencije, dok su korisnici kroz njihovu pomoć unaprijedili svoje živote u brojnim segmentima, kao kroz socijalni, psihofizički i zdravstveni segment.

Međutim, povezanost osobnih asistenata i korisnika veća je i dublja od četiri sata koje provode zajedno. To je potvrdila i osobna asistentica Marina Melnjak obrativši se nazočnima u ime svih osobnih asistenata.

Vrijednost projekta potvrdila je i Tamara Premuš, inače i roditelj jedne od korisnica usluge osobne asistencije. Voditeljica projekta Anja Senjan, pak, pohvalila je rad osobnih asistenata te im poželjela uspješnu daljnju provedbu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti