Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Ovogodišnje aktivnosti koje povezuju sva groblja u ASCE udruženju usmjerene su na održivost i borbu protiv klimatskih promjena

- Oglas -

Koprivničko groblje Pri Sv. Duhu kojim upravlja Komunalac, kao član udruženja ASCE (europskog udruženja značajnih povijesnih groblja) i ove godine obilježava Tjedan upoznavanja groblja.

Ovogodišnje aktivnosti koje povezuju sva groblja u ASCE udruženju usmjerene su na održivost i borbu protiv klimatskih promjena, a koprivničko groblje uključilo se u aktivnosti postavljanjem spremnika za odvojeno prikupljanje otpada te info-ploča koje su postavljene na posjetiteljima vidljivim mjestima.

Već 15 godina na koprivničkom groblju postoje spremnici za odvajanje miješanog komunalnom otpada i spremnici za lampione, a od kraja 2023. godine iz miješanog otpada odvajaju se svi korisni i reciklabilni materijali.

- Oglas -

Od svibnja 2024. Komunalac postavlja spremnike za odvajanje biorazgradivog otpada, plastike i metala na svim dosadašnjim mjestima za odlaganje otpada, a postavljeni su i spremnici za stare baterije na nekoliko lokacija.

Izrađena je i informativna brošura o groblju kao dijelu udruženja ASCE te novostima o učinkovitijem odvajanju otpada koju možete pogledati OVDJE.

Stoga u povodu Tjedna upoznavanja groblja pozivamo građane da prošeću grobljem i upoznaju zanimljivu povijest našeg grada koja se tamo nalazi, a pri tome obrate pažnju na novi i napredniji sustav odvajanja otpada kojim zajedno smanjujemo količine otpada koje se odlažu na odlagališta, a povećavamo količinu korisnog otpada koji će se reciklirati.

Koprivničko groblje Pri Svetom Duhu
Koprivničko groblje Pri Svetom Duhu // Foto: GKP Komunalac
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti