Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Evo koje je sve mjere Grad Đurđevac pripremio i ove godine za sufinanciranje obnove i gradnju obiteljskih kuća

Putem niza donesenih mjera želi se potaknuti što više mladih obitelji na ostanak i doseljavanje na područje grada i prigradskih naselja

Preporučujemo

Grad Đurđevac i ove je godine u svom proračunu osigurao sredstva za sufinanciranje obnove i gradnju obiteljskih kuća, a putem niza donesenih mjera želi se potaknuti što više mladih obitelji na ostanak i doseljavanje na područje grada i prigradskih naselja.

U prošloj godini isplaćeno je ukupno 49.771,05 eura (375.000,00 kuna) bespovratnih sredstava po programu obnove i gradnje, priopćili su iz đurđevačke gradske uprave.

Sufinanciranje se odobrava, pojasnili su, mladim obiteljima za gradnju temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća te u slučaju kada vlasnik sruši postojeću te izgradi novu kuću u ulicama gdje postoji izgrađena komunalna infrastruktura, a subvencija iznosi 3.318,07 eura (25.000,00 kuna).

Za nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh bau stanju duže od 10 godina odobrava se iznos od 3.318,07 eura (25.000,00 kuna).

Za uređenje fasade na obiteljskim kućama na kojima postoji termo fasada može se ostvariti subvencija u iznosu od 1.327,23 eura (10.000,00 kuna), dok je na stambenim zgradama to 663,61 eura (5.000,00 kuna) po stambenoj jedinici, a ista se odobrava i podnositeljima koji su stariji od 45 godina.

– Program i mjere smo posložili prema interesu i potrebama naših sugrađana kako bi što veći broj obitelji mogao koristiti mjere za obnovu i gradnju jer razvoj grada i zajednice temelji se upravo na obiteljima koje se odlučuju na život u njemu- pojasnio je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Hrvoje Janči
Hrvoje Janči // Foto: djurdjevac.hr

Grad Đurđevac nudi još niz zanimljivih mjera i programa pa se tako i dalje sufinancira nabava ukrasnog pijetla za krov, rušenje opasnih ograda građenih od teških materijala, tu je i sufinanciranje rušenja zapuštenih i opasnih kuća, a vlasnike koji se odlučuju na gradnju nove kuće na mjestu gdje je srušena kuća iz registra zapuštenih kuća u potpunosti se oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa.

– U posljednje vrijeme zabilježen je sve veći trend doseljavanja mladih obitelji s djecom na područje grada i prigradskih naselja koje grade nove ili kupuju starije kuće koje potom obnavljaju te tako doprinose vizualnom uređenju i životu grada, a to je najveći dokaz uspješnosti naših mjera – rekao je predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković.

Željko Lacković
Željko Lacković // Foto: djurdjevac.hr

Zahtjevi se zaprimaju i dalje, a sve detaljnije informacije o navedenim subvencijama i mjerama možete dobiti na broj telefona 048/811-052 ili svoj upit možete poslati na e-mail:  grad@djurdjevac.hr.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti