Ponedjeljak, 27. rujna 2021.

Evo što vam je đurđevački muzej pripremio za Međunarodni dan muzeja

Posjetitelji će moći razgledati stalni postav muzeja, Interpretacijski centar Picokijade, izložbu Zdravka Šabarića te izložbu Čudesne naprave Leonarda da Vincija 

Preporučujemo

Đurđevački muzej i ove godine sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, a tema ovogodišnjeg je Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje.

U isto vrijeme, na muzejskoj se sceni odvija i Edukativna muzejska akcija (EMA) kojoj je tema Iz/Van/Red/No!. To je ujedno 26. kulturna akcija Hrvatskog muzejskog društva koja traje od 18. travnja do 18. svibnja.

Đurđevački muzej odlučio je ove dvije akcije spojiti u jednu izložbu koju će posjetitelji moći vidjeti unutar atrija utvrde Stari grad.

Tako će s balkona prvog kata biti izvješene slike koprivničke slikarice Nade Dombaj, iz ciklusa Virusi – CD-19. Riječ je o kompozicijama velikih dimenzija, nastalim pod utjecajem pandemije koronavirusa, koje su osmišljene za ambijentalne prostore koji dozvoljavaju kretanje izvan interijera.

Kompozicije tako predstavljaju neobavezni susret djela umjetnice i slučajnih prolaznika koji u trenutku dolaska u prostor atrija đurđevačke utvrde Stari grad bivaju obavezno zamijećeni. Umjetnost se tako neobavezno nametnula svojim sadržajem i krikom umjetnice da putem boja i linija dočara intenzitet zaraze koja je promijenila svijet.

Izložba Virusi – CD-19 bit će izložena od 18. svibnja do 20. lipnja.

Također, posjetitelji će danas, u utorak, moći razgledati stalni postav muzeja, Interpretacijski centar Picokijade, izložbu Zdravka Šabarića povodom 50 godina stvaralaštva i kulturno-umjetničkog rada te izložbu Čudesne naprave Leonarda da Vincija  od 8 do 19 sati, a ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Najnovije objave