Petak, 24. svibnja 2024.

Nekretninu poduzeća u stečaju ispod svake cijene kupio – stečajni upravitelj

Bivša upravna zgrada Podravskog gospodarstva, koje je već godinama u stečaju, a riječ je o kući i dvorištu te parkiralištu, prodana je nakon četvrte dražbe.

- Oglas -

Poznato je tko je kupac bivše upravne zgrade Podravskog gospodarstva u stečaju u Kolodvorskoj ulici 1 u Koprivnici.

Riječ je o poduzeću Puna linija d.o.o. iz Zagreba. Vlasnik je Maroje Stjepović (44), rodom iz Dubrovnika, a poduzeće koje kao glavnu djelatnost navedeno ima kupnju i prodaju vlastitih nekretnina osnovano je, prema podacima internetske stranice Companywall.hr, 2. svibnja ove, 2019. godine.

Bivša upravna zgrada Podravskog gospodarstva, koje je već godinama u stečaju, a riječ je o kući i dvorištu te parkiralištu, prodana je nakon četvrte dražbe.

- Oglas -

Kuća, koju je prije nekoliko godina zahvatio požar, ima površnu 214 metara kvadratnih, dvor je površine 264 m2, ukupno, dakle, 478 m2, dok je parkiralište površine 538 m2.

Prema FINA-inom očevidniku nekretnina i pokretnina, koje se prodaju u ovršnom postupku, elektronička javna dražba započela je 23. svibnja, 31. srpnja u ponoć započelo je ovo, četvrto nadmetanje, a završilo je 14. kolovoza u 23:59:59 sati.

Utvrđena vrijednost ovih nekretnina u Kolodvorskoj 1 bila je 3.989.740,55 kuna, a prodana je za gotovo 23 puta manju vrijednost, točnije za 175.001,00 kuna.

Kao što smo već nedavno pisali, ako zbrojimo kvadrate, ali treba uzeti u obzir da je kuća na kat, to je onda 172 kune po kvadratu. Dobar šoping. Jako dobar.

Iznos jamčevine, zanimljivo, bio je 398.974,05 kuna.

- Oglas -

Konačnu odluku o prodajnoj cijeni i kupcu donijelo je nadležno tijelo, a to je Trgovački sud u Bjelovaru.

Kupac je, dodajmo, dužan položiti kupovninu u roku 30 dana od pravomoćnosti Rješenja o dosudi.

E, sad, osim što je zanimljivo to da je kupac nakretnine, poduzeće Puna linija d.o.o. otvoreno samo tri tjedna prije prve dražbe, još je zanimljivije da je njegov vlasnik Stjepović, inače diplomirani ekonomist, poznati hrvatski stečajni upravitelj.

Za komentar smo probali dobiti stečajnog upravitelja Podravskog gospodarstva Zlatka Koseca, ali nije nam se javljao na mobitel. Evo što nam je rekao prije mjesec dana kada smo pisali o prodaji ove nekretnine u koprivničkoj Kolodvorskoj ulici.

– Ja vam još ne znam tko je kupac. Zna trenutačno samo FINA. Procedura je takva da kroz nekoliko dana FINA o kupcu izvijesti sud, a sud onda mene. Sve će se to znati za 10-ak dana. Nemam ni naznaka tko bi bio kupac, znam samo da je bilo više zainteresiranih. Na žalost, kao stečajni upravitelj Podravskog gospodarstva mogu reći da je postignuta iznenađujuće niska cijena – istaknuo je tada Kosec.

Bivša upravna zgrada Podravskog gospodarstva

Na naše pitanje zbog čega je na kraju ispala tako niska cijena, nije mogao dati konkretan odgovor.

– Ispred same kuće, koja je praktički za rušenje, parcela je koju je kupila Hypo banka (sada Addiko banka). Sa strane je i parcela u vlasništvu Podravke. Neće biti samo tako nešto graditi – rekao je Kosec.

Kontaktirali smo i novog vlasnika bivše upravne zgrade Podravskog gospodarstva. Pitali smo ga zbog čega mu je ta nekretnina uopće bila interesantna, zbog čega je tvrtku otvorio netom prije prve dražbe, kako da je tako mala cijena, kao i kakve planove tamo ima.

– Razumijem vaš interes, ali stvarno ne bih komentirao svoje poslovne poteze – kazao je Stjepović.

Koliko smo uspjeli doznati, ovakvu situaciju zakon ne priječi jer je kupac nekretnine tvrtka, a ne on kao stečajni upravitelj, koji uostalom nije stečajni upravitelj Podravskog gospodarstva.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti