Utorak, 27. veljače 2024.

Evo u koje države smijete putovati iz Hrvatske bez obavezne samoizolacije

Slobodan turistički ulaz ili ulaz iz drugih razloga trenutno nam omogućava 20 država koje su članice EU ili Schengenskog prostora

- Oglas -

Broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj nije ni približno dramatičan kao u nekim drugim državama, no po kumulativnom broju slučajeva na 100.000 stanovnika tijekom 14-dnevnog razdoblja Hrvatska je među najgorim državama u Europskoj Uniji, piše 24sata.

Neke države Europske unije zbog toga ne dopuštaju da u njih putuju osobe iz Hrvatske, a pak s druge strane u Hrvatsku slobodno mogu putovati stanovnici svih 26 država članica EU te stanovnici Velike Britanije, Islanda, Norveške i Švicarske.

Što se tiče građana trećih zemalja, slobodan ulazak u Hrvatsku imaju zdravstveni djelatnici, zdravstveni istraživači i suradnici, stručnjaci za skrb o starijima te osobe koje zahtijevaju hitno medicinsko liječenje.

- Oglas -

Može se zaključiti da u Hrvatsku zapravo mogu svi, ali zato se iz Hrvatske slobodno ne može putovati gdje se želi.

Slobodan turistički ulaz ili ulaz iz drugih razloga trenutno nam omogućava 20 država koje su članice EU ili Schengenskog prostora, a devet država zabranjuje slobodan ulaz: Cipar, Finska, Irska, Island, Latvija, Litva, Nizozemska, Norveška i Slovenija. Neke od njih traže samoizolaciju od 14 dana, a neke testiranje na koronavirus.

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti