Petak, 23. veljače 2024.

Felak ušao u Nadzorni odbor Podravke, SDP-ovac Golubić zbog toga je oštro prozvao HDZ

''Taj su svoj nezasitni i antipodravski duh sada digli na novu razinu koristeći se svojim već poznatim formulama kadroviranja po liniji podobnosti, stranačke poslušnosti i vjernosti stranci. Stručnost je ostala nepoznanica, po tko zna koji put'' naglašava Golubić

- Oglas -

U utorak je mandat u Nadzornom odboru Podravke d. d. dobio Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine, zaposlenik Hrvatskih šuma i utjecajni koprivnički HDZ-ovac.

Felak je zamijenio bankaricu iz Đurđevca Dajanu Milodanović, koja je članica stranke Željka Lackovića.

Državu uz Felaka predstavljaju šef Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i prvo čovjek Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj. I oni su članovi HDZ-a.

- Oglas -

Podravka se do utorak popodne još nije službeno oglasila o tim imenovanjima, ali je promptno reagirao koprivničko-križevački SDP, odnosno njegov predsjednik Tomislav Golubić, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Podravka – perjanica hrvatskog, podravskog i koprivničkog gospodarstva, tvrtka koju su izgradile generacije Koprivničanki i Koprivničanaca, poslovni sustav koji je izgradio
Koprivnicu, ponovo je žrtva politike HDZ-a i njihovog nezasitnog, grabežljivog odnosa prema našoj Podravki i Podravini u cjelini.

Taj su svoj nezasitni i antipodravski duh sada digli na novu razinu koristeći se svojim već poznatim formulama kadroviranja po liniji podobnosti, stranačke poslušnosti i vjernosti stranci. Stručnost je ostala nepoznanica, po tko zna koji put.

Nadzorni odbor bi u svakoj normalnoj zemlji, u svakoj privatnoj kompaniji trebao biti izvan i iznad politike, tijelo koje nadzire rad Uprave, ali i u pojedinim poslovnim procesima savjetuje Upravu. A možete li zamisliti da Luka Burilović, s diplomom neke večernje škole s nepoznate banjalučke adrese, daje poslovne savjete, nadzire i usmjerava rad poslovnog rukovodstva tvrtke s međunarodnom reputacijom i poslovanjem?!

Tomislav Golubić, predsjednik koprivničkog SDP-a // Foto: Luka Krušec / LuMedia
Tomislav Golubić // Foto: Luka Krušec/Lumedia

Luka Burilović i takvi velikani poslovne prakse su dobri HDZ-u koji samo potvrđuje svoju pravu narav i pokazuje lice bez imalo skrivanja: njih nije briga o poslovanju, o razvoju naše Podravke, o širenju poslovanja, a time i potencijala cijele naše Podravine, već isključivo ih zanima uhljebljivanje svojih lojalnih i podobnih kadrova. To su danas potvrdili imenovanjem Luke Burilovića, Krunoslava Vitelja i Damira Felaka u Nadzorni odbor Podravke.

- Oglas -

O poslovnim i strukovnim kompetencijama novoimenovanih članova Nadzornog odbora Podravke puno se pisalo i puno se zna…I nije to samo nekakva diploma iz Banja Luke već i nazovi poslovni uspjesi novoimenovanih članova Nadzornog odbora o kojima bi svaki Koprivničanac imao dosta toga za reći.

Ovo novo imenovanje članova Nadzornog odbora pokazuje još jednu zanimljivu „sitnicu“ koja je sada napokon postala jasna i Željku Lackoviću: prodaja lojalnosti HDZ-ovoj
većini u Saboru, za mjesto u Nadzornom odboru Podravke, kratkog je vijeka i da dugoročno samo donosi političku štetu od koje ćeš dugo osjećati loše posljedice”, zaključuje se u priopćenju kojeg je potpisao šef županijskog SDP-a Tomislav Golubić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti