Petak, 3. prosinca 2021.

FENOMENALAN USPJEH Podravkina hrvačica Lana Nogić upravo je postala viceprvakinja Balkana

Iako ostaje žal za zlatnom medaljom, Lana Nogić napravila je fantastičan rezultat na ponos svog kluba, Koprivnice i cijelog hrvatskog hrvanja

Preporučujemo

Ponovno nam sjajne vijesti dolaze iz koprivničkog hrvačkog kluba. Podravkina Lana Nogić (16) postala je viceprvakinja Balkanskog prvenstva.

Krenimo redom…

Lana je nastupila u kategoriji do 57 kilograma i započinje svoj nastup pobjedom protiv predstavnice Grčke, Sofiu Peridiki, tušem uz vodstvo 8:0.

Nakon ostvarene pobjede u prvoj borbi, uslijedio je poraz od druge grčke predstavnice Agapi Ampelidou s 9:0, no u posljednjoj borbi unutar svoje grupe A Lana je ostvarila pobjedu protiv predstavnice Sjeverne Makedonije Marije Nedelovska s 4:1.

Lana uz dvije pobjede i jedan poraz u svojoj grupi završava kao drugoplasirana te si je na taj način osigurala polufinalnu borbu s prvoplasiranom iz grupe B.

Lana je u polufinalu došla do pobjede protiv predstavnice Srbije Jane Petrović i na taj način se probila u veliko finale. U borbi za prvo mjesto i titulu najbolje na Balkanu do 57 kilograma pred nju je stala ponovno Grkinja Agapi Ampelidou iz grupne faze natjecanja.

Lana je sjajno krenula u finale i povela s 1:0 u prvoj rundi, a onda je malo dekoncentrirano ušla u drugu rundu i Grkinja joj je napravila zahvat za četiri boda. Konačni rezultat bio je 9:1 za Agapi Ampelidou.

Iako ostaje žal za zlatnom medaljom, Lana Nogić napravila je fantastičan rezultat na ponos svog kluba, Koprivnice i cijelog hrvatskog hrvanja.

Najnovije objave