Petak, 3. prosinca 2021.

Županijski Stožer: ‘U Đurđevcu i Križevcima testiranja opet svaki radni dan’

Isto tako, odlučeno je da će se u Križevcima i Đurđevcu testiranje na koronavirus vratiti na pet dana u tjednu, dosad je bilo samo tri. Testirat će se od ponedjeljka do petka od 7 do 8 sati

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao telefonsku sjednicu na kojoj je načelnik Ratimir Ljubić, temeljem zahtjeva Koprivničko-križevačke županije kao osnivača škola nad kojima ima nadležnost te nakon konzultacija župana Darka Korena s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, predložio da zbog pogoršanja epidemiološke situacije svi razredi osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija 4. i 5. studenog nastavu izvode prema modelu C, odnosno online putem, što je premijer najavio koji dan prije.

Isto tako, odlučeno je da će se u Križevcima i Đurđevcu testiranje na koronavirus vratiti na pet dana u tjednu, dosad je bilo samo tri. Testirat će se od ponedjeljka do petka od 7 do 8 sati.

Testiranje u Koprivnici i nadalje će se provoditi na drive–in-u na prostoru Sajmišta od ponedjeljka do subote.

Važno je napomenuti kako se uzorkovanje provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine, tj. ne možete na svoju ruku doći na testiranje ako nemate uputnicu.

“Ovim putem molimo građane za razumijevanje i strpljenje te apeliramo da poštuju dobivene termine kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi ispred domova zdravlja te time preveniralo potencijalno širenje zaraze koronavirusom.”

Stožer dodaje kako su pripremili sve uvjete da testiranja budu što brža i učinkovitija.

Također apeliramo na građane da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne.

Najnovije objave