Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

U našoj župnoj crkvi postavljena beskontaktna posuda s blagoslovljenom vodom

Vjernici od sada mogu sigurno i bez bojazni od zaraze uzimati čistu blagoslovljenu vodu na senzor i epidemiološki sigurno se prekrižiti na ulazu i izlazu iz crkve, priopćili su iz Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću

Preporučujemo

Na početku jutarnje nedjeljne svete mise preč. Ivan Herceg, župnik Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću, uz asistenciju đakona, vlč. Andrije Botkovića, blagoslovio je novu beskontaktnu posudu od bračkog kamena s blagoslovljenom vodom.

Od vremena prakticiranja posebnih zaštitnih mjera protiv širenja koronavirusa, iz postojeće posude kod ulaska u župnu crkvu ispražnjena je blagoslovljena voda. Sada je iznad nje postavljena nova beskontaktna posuda koju vjernici mogu koristiti kod ulaska i izlaska iz crkve.

Približavanjem ruke beskontaktnoj posudi, reakcijom fotoćelije, iz posude izlazi sveta voda na dlan vjernika te je tako mogu koristiti za iskazivanje svoje vjerske odanosti i postupanja, donose Međimurske novine prenoseći Nedelist.hr.

“Vjernici od sada mogu sigurno i bez bojazni od zaraze uzimati čistu blagoslovljenu vodu na senzor i epidemiološki sigurno se prekrižiti na ulazu i izlazu iz crkve”, priopćili su, pak, iz Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću.

- Advertisement -

Najnovije objave