Petak, 29. rujna 2023.

[FOTO] DAN OPĆINE RASINJA Načelnik Kolman: ‘Mnogo toga smo ostvarili i mnogo toga je još pred nama’

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Općine Rasinja Zvonimir Fajfarić koji je u svom govoru zahvalio vijećnicima na konstruktivnom radu i 150 prijedloga i odluka koje su tijekom mandata jednoglasno donijeli

- Advertisement -

U društvenom domu u Rasinji, u skladu s epidemiološkim mjerama, u ponedjeljak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Općine Rasinja Zvonimir Fajfarić koji je u svom govoru zahvalio vijećnicima na konstruktivnom radu i 150 prijedloga i odluka koje su tijekom mandata jednoglasno donijeli.

Zvonimir Fajfarić
Zvonimir Fajfarić // Foto: Zvonimir Markač

Načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman osvrnuo se na najvažnije aktivnosti u proteklom razdoblju, naglasivši kako, iako Općina raspolaže malim proračun, uspijevaju uz suradnju sa Županijom i ministarstvima kroz fondove ostvariti značajne investicije koje se penju i do 40 milijuna kuna.

- Advertisement -

– Mnogo toga smo ostvarili i mnogo toga je još pred nama, posebice u segmentu prometne infrastrukture, plinofikacije, vodovodne mreže i kanalizacije u svim našim područjima. Hvala Županiji na inicijativi koju smo partnerski prihvatili u izgradnji školske sportske dvorane kao kapitalnog projekta, a raduje nas i revitalizacija dvorca Inkey kojeg je Županija kupila i planira napraviti turistički biser sjeverozapadne Hrvatske. Kroz ovakvo zajedništvo i konglomeraciju ideja kojima raspolažemo, možemo učiniti vrlo mnogo – naglasio je načelnik Kolman, dodavši kao značajan projekt i solarnu elektranu.

Danimir Kolman
Danimir Kolman // Foto: Zvonimir Markač

Svečanoj sjednici u povodu Dana Općine prisustvovao je i koprivničko-križevački župan Darko Koren sa svojim zamjenikom Ratimirom Ljubićem i predsjednikom Županijske skupštine Željkom Pintarom.

Župan je uz čestitku svim stanovnicima i članovima Općinskog vijeća Rasinja izrazio zadovoljstvo brojnim investicijama i infrastrukturnim projektima te dodao kako Županijska uprava s Općinom ima odličnu suradnju dugi niz godina.

– U mnogo projekata koji su realizirani na ovom području Županija ima svoju ulogu i udio, a veseli nas što ćemo zajednički realizirati i projekt školske sportske dvorane vrijedne oko 15 milijuna kuna kao dio velikog investicijskog ciklusa od 70 milijuna kuna koliko će biti ukupno uloženo u pet općina koje će dobiti nove dvorane. Dvorana će uvelike poboljšati uvjete školovanja, ali i podići standard života svih stanovnika na ovom prostoru – istaknuo je Koren te dodao kako će se turistički revitalizirati prostor općine i županije preko projekta dvorca Inkey koji je u fazi projektiranja.

Darko Koren
Darko Koren // Foto: Zvonimir Markač

– Idućeg tjedna u posjet dolazi i ministrica kulture koja je podržala projekt te odobrila pola milijuna kuna sredstva za projektnu dokumentaciju na što smo mi još dodali 400.000 kuna jer riječ je o pripremi vrlo zahtjevnog projekta za koji treba osigurati kvalitetnu pripremu koja će omogućiti aplikaciju na europska sredstva. Ne smijemo zaboraviti ni na druge projekte u kojima smo do sada sudjelovali i sudjelovat ćemo i dalje, posebice na one iz sektora vodoopskrbe te modernizacije cesta za koje naš ŽUC već ima planove. Svima vam čestitam Dan Općine i drago mi je da ste pokazali da zajednički i složno možete odlično funkcionirati na dobrobit stanovnika – zaključio je župan.

- Advertisement -

Čestitke je uputio i državni tajnik u Ministarstvu financija, ujedno i predsjednik HNS-a, Stjepan Čuraj, koji je istaknuo kako je Općina Rasinja mala općina za velike projekte te pohvalio suradnju sa Županijom i ministarstvima na projektima koji građanima garantiraju bolji i kvalitetniji život na prostoru Rasinje.

Stjepan Čuraj
Stjepan Čuraj // Foto: Zvonimir Markač

Svečanosti su, uz članove Općinskog vijeća, prisustvovali i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, ravnatelj škole Andrije Palmovića Rasinja Krunoslav Belaj i drugi uzvanici.

Foto: Zvonimir Markač

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti