Četvrtak, 20. lipnja 2024.

FOTO Đurđevačka Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva proslavila 60. rođendan

U svom obraćanju ravnatelj Tomislav Ostojić prvo je pozdravio nazočne učenike prve generacije gimnazijalaca u đurđevačkoj gimnaziji, a zatim je uz lijepe riječi zapljeskao svojim kolegama

- Oglas -

Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu lijepim je i svečanim programom obilježila 60. godišnjicu postojanja.

“Prošlo je 60 godina otkako su prvi Đurđevčani sjeli u klupe svoje gimnazije u svom gradu. Od toga dana naša je gimnazija mijenjala nazive, ravnatelje, nastavnike i usmjerenja, no dosljedno je stremila k izvrsnosti. Naša mala škola velikog srca, opstala je šest desetljeća kao vitalni dio lokalne zajednice, prozor u svijet za tisuće učenika te ishodište njihovog akademskog uspjeha. Ponosni smo na našu školu, Gimnaziju dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, našu malu obitelj i zahvalni svima koji su u njeno postojanje utkali godine svog truda i marljivog rada”, rekla je svečanoj proslavi maturantica Tamara Šimunic.

Svečani program obilježavanja 60. godišnjice postojanja đurđevačke gimnazije
Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Na pozornici su se uz izvođače izmijenili i brojni uvaženi gosti. Tako je na početku uzvanike pozdravio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, čestitkama se pridružila i zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Kristina Benko Markovica, koja je prenijela pozdrave gradonačelnika Hrvoja Jančija i saborskog zastupnika Željka Lackovića, sa željom da ova škola i dalje opstane kao temelj akademskog obrazovanja mladih Podravaca đurđevačke regije.

- Oglas -
Ravnatelj đurđevačke Gimnazije Tomislav Ostojić
Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Također, prisutnima se obratila i nekadašnja profesorica Božica Jelušić. Nizom inspirativnih i pohvalnih riječi završio je domaćin, ravnatelj Tomislav Ostojić koji je prvo pozdravio nazočne učenike prve generacije gimnazijalaca u đurđevačkoj gimnaziji, a potom je uz sljedeće riječi zapljeskao svojim kolegama.

“Divovi su tu među vama, oni grade i rijeke i mora, oni stvaraju od djece ljude. Ništa se ne gradi bez temelja, a najjači su temelji ramena divova. Ova škola je izgrađena na ramenima divova. Bez tih mađioničara nemogućeg, bez njihovog velikog srca, bez divova u njima ničeg od svega ovog danas ne bi bilo. Molim vas čestitajmo im jednim gromoglasnim pljeskom. Ovo su naši divovi. Ovo su oni koji će dok svi spavaju, graditi svjetove i ovo su oni koji jesu i koji će postati ramena drugima da se popnu do zvijezda. Sretan vam rođendan moji nastavnici, kolege i prijatelji”, rekao je ravnatelj Ostojić.

 

Svečani program obilježavanja 60. godišnjice postojanja đurđevačke gimnazije
Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Također, ravnatelj Ostojić je pozvao osnivača na suradnju oko izgradnje prostora za đurđevačku gimnaziju, koja je i nakon 60 godina podstanar u prostorima Strukovne škole, kako bi se i za nastavnike i buduće učenike ostvarili optimalni uvjeti za rad.

U nastavku programa nizali su se glazbeni i scenski nastupi koji nikoga u publici nisu ostavili ravnodušnim.

- Oglas -

Na samom početku publiku je prekrasnim glasom i izvedbom himne i pjesme ‘Zueignung’ Richarda Straussa oduševila nekadašnja gimnazijalka, a sadašnja studentica Muzičke akademije i stipendistica zagrebačkog HNK Petra Cik.

Svečani program obilježavanja 60. godišnjice postojanja đurđevačke gimnazije
Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Glazbeni dio programa obogatio je višestruko nagrađivani vokalni sastav Đurđevčice u pratnji tamburaškog sastava KUD-a Petar Preradović. Nekadašnja gimnazijalka koja je od malih nogu bila zaljubljenica u glazbu i glumu, Dora Trogrlić se predstavila odlomkom iz mjuzikla Jadnici, pjesmom ‘On my own’ i ulogom s kojom će na jesen debitirati u zagrebačkom Kazalištu Komedija.

Na pozornici su oduševili i sadašnji gimnazijalci, i to solistice Lara Grgurec s pjesmom ‘Tage Wie diese’ i Nika Ivandija s pjesmom ‘Iskra’ čije je izvedbe pratio gimnazijski djevojački zbor te školski bend ‘Antares’ kojeg čine Nera Tomrlin, Matija Špoljar, Josip Štefan i Beata Dautanec Poslek.

U dramsko-scenskom dijelu programa mogle su se vidjeti izvedbe koje su zadnjih godina našu regiju predstavljale na državnoj smotri LiDraNo. Tako je državni prvak u natjecanju iz povijesti i predsjednik Vijeća učenika David Kuzmić recitirao pjesmu Frana Galovića ‘Stari grad’, dok je ovogodišnji županijski prvak u recitiranju Marko Dautanec izveo pjesmu ‘Kostanj’ istog autora.

Svečani program obilježavanja 60. godišnjice postojanja đurđevačke gimnazije
Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Članovi dramske skupine Regina Halaček, Korina Jambrušić, Emilija Marić, Teo Mesarov, Lav Arel Jurkas i Ivano Milošević su izveli komad s ovogodišnje državne smotre ‘Pr(a)va ljubav’, dok su kao dobri dečki nastupili Fran Vlahović, Teo Mesarov, Ivan Pavlović, Ivano Milošević i Lav Arel Jurkas s već prepoznatljivim komadom ‘Al’ nema veze’.

FOTO: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti