Nedjelja, 5. veljače 2023.

FOTO DVD Gotalovo održalo 131. redovnu godišnju skupštinu

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Ivan Premec koji je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast preminulim vatrogascima i braniteljima

Preporučujemo

Društveni dom u Gotalovu proteklog je vikenda bio pun ‘malih’ i velikih vatrogasaca, naime Dobrovoljno vatrogasno društvo Gotalovo održalo je svoju 131. redovnu godišnju skupštinu.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Ivan Premec koji je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast preminulim vatrogascima i braniteljima.

Skupština DVD-a Gotalovo
Skupština DVD-a Gotalovo // Foto: Krešimir Juratović

Nakon odane počasti, predsjednik Premec pozdravio je drage goste, i to načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića, voditelja Službe civilne zaštite Miroslava Blažotića, predsjednika DVD-a Koprivnica i izaslanika predsjednika VZG-a Koprivnice Nikolu Sočeva, tajnika Vatrogasne zajednice općine Gola Ivicu Blažekovića, direktora tvrtke Vatropromet Nenada Radojčića, voditelja odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Damira Jančijeva, župnika Branka Sajkovića, predstavnike mnogobrojnih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Varaždinske županije, kao i predstavnike udruga koje djeluju na području općine Gola.

Skupština DVD-a Gotalovo
Skupština DVD-a Gotalovo // Foto: Krešimir Juratović

Izvješće o radu upravnog odbora za proteklu godinu podnio je predsjednik Ivan Premec, izvješće o radu zapovjedništva podnio je zapovjednik društva Marijan Premec, dok je izvješće o financijskom poslovanju za 2022., kao i prijedlog prihoda i rashoda za 2023. podnio je blagajnik društva Zlatko Lovković.

U ime nadzornog odbora izvješće je podnio Tomislav Kišivan, napomenuvši da nadzorni odbor nema primjedbi na rad društva tijekom 2022.

Skupština DVD-a Gotalovo
Skupština DVD-a Gotalovo // Foto: Krešimir Juratović

Prijedlog rada društva za 2023. podnio je predsjednik Premec, a iz istog je bilo vidljivo da je kruna svega nabava novog navalnog vatrogasnog vozila.

Na sjednici su članovima uručena uvjerenja o osposobljenosti, a za zvanje vatrogasac uvjerenje su primili Vanesa Pavleković, Leonardo Jakupec, Antonija Jakupec, Karlo Keceuš, Mateo Majdak, Patrik Sočev i Roberto Požgaj.

Skupština DVD-a Gotalovo
Skupština DVD-a Gotalovo // Foto: Krešimir Juratović

Za zvanje vatrogasni dočasnik uvjerenja su dobili Zlatko Lovković i Andreja Jakupec, a za zvanje vatrogasni dočasnik I. klase uvjerenje su primili Domagoj Balog, Blaženka Jakupec i Marko Keceuš.

Također, u društvo su primljena i tri nova člana i to Dragutin Šimunec, Ivana Šimunec i Stipo Vidović.

Od gostiju, nazočnima su se obratili predstavnici DVD-a Vidovec i DVD-a Gračani, Ivica Blažeković, Nikola Sočev, Miroslav Blažotić, Nenad Radojčić te na kraju općinski načelnik Stjepan Milinković, koji je održao veoma nadahnut govor, zahvalivši se članovima društva na svemu što rade, a poglavito na slozi i jedinstvu.

Skupština DVD-a Gotalovo
Skupština DVD-a Gotalovo // Foto: Krešimir Juratović

Govornici su veoma pohvalno govorili o radu društva, a nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak kojeg su sami pripremili članovi DVD-a Gotalovo.

Za ugodno raspoloženje i dobar provod pobrinuli su se članovi grupe ‘Peti as’.

Peti as
Grupa Peti as // Foto: Krešimir Juratović

Tekst: Krešimir Juratović

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti