Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

FOTO Kalinovčani obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Članovi UDVDR-a ogranka Kalinovac i djelatnici Općine Kalinovac s načelnikom Darko Sobotom u Kalinovcu su oko crkve svetog Luke i u parku zapalili lampaše te tako odali počast svim žrtvama Domovinskog rata

- Advertisement -

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Općina Kalinovac i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Kalinovac, organizirali su u petak paljenje lampaša.

Tako su članovi UDVDR-a ogranka Kalinovac i djelatnici Općine Kalinovac s općinskim načelnikom Darko Sobotom u Kalinovcu oko crkve svetog Luke i u parku zapalili lampaše te tako odali počast svim žrtvama Domovinskog rata.

Pogleded na središte Kalinovca iz zraka
Pogleded na središte Kalinovca iz zraka // Foto: Općina Kalinovac

Dan sjećanja ili službeno Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježava se 18. studenoga svake godine kao državni blagdan i neradni dan u Republici Hrvatskoj kao trajno sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata. Kako žrtve Vukovara i Škabrnje, najmasovnije u Domovinskom ratu, povezuje isti datum i potreba za dostojnim odavanjem počasti svakoj žrtvi, krajem 2019. godine Hrvatski sabor izglasao je novi Zakon o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u kojem je uveden novi blagdan (praznik) 18. studenog na dan pada grada Vukovara u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata.

- Advertisement -

Foto: Mladen Lučić

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti