Srijeda, 28. veljače 2024.

FOTO Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić održao svečani prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

Svaki deseti stanovnik Podravine je dobrovoljni darivatelj krvi i treći smo u Hrvatskoj po broju davanja na sto stanovnika, istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev

- Oglas -

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava svake godine 25. listopada, koprivničko društvo Crvenog križa organiziralo je u ponedjeljak svečani prijem za darivatelje s jubilarnim brojem davanja krvi.

Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi
Foto: koprivnica.hr

Na prijemu gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića uručeno je 113 priznanja, ženama za 35 i više te muškarcima za 50 i više darivanja krvi.

Dodijeljena su i jubilarna priznanja za poseban ili izniman doprinos na realizaciji ciljeva Hrvatskog Crvenog križa, razvoju i unapređenju pojedinih djelatnosti te promicanju ugleda Crvenog križa. Iz koprivničkog Crvenog križa ta su priznanja dobile 73 fizičke i pravne osobe.

- Oglas -
Adela Sočev
Adela Sočev // Foto: koprivnica.hr

“U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica prošle je godine prikupljeno 5088 doza krvi, što je 398 manje nego godinu ranije. Svaki deseti stanovnik Podravine je dobrovoljni darivatelj krvi i treći smo u Hrvatskoj po broju davanja na sto stanovnika. Uz 133 darivatelja koji su po prvi put dali krv, potrebno je istaknuti 13 darivatelja koji su na akcijama u proteklih godinu dana stoti put dali dragocjenu tekućinu”, istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

Što se tiče Koprivničko-križevačke županije s prosjekom od 7,16 davanja na sto stanovnika, nakon 10 godina izgubila je vodeću poziciju, pretekla ju je Osječko-baranjska županija, no još je uvijek na izvrsnom drugom mjestu.

Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi
Foto: koprivnica.hr

“Iskrene zahvale upućujemo svima u našem lancu solidarnosti, koji nas podržavaju na bilo koji način. Hvala svim darivateljima krvi, njihovim poslodavcima, volonterima, tvrtkama koje nas puštaju na akcije dobrovoljnog darivanja krvi u svoje prostore, zdravstvenim ustanovama, Klubu 100 dobrovoljnih darivatelja krvi, općinama koje prepoznaju i nagrađuju darivatelje krvi te podupiru naš rad, kao i Gradu Koprivnici kao našem najvažnijem partneru i suradniku koji podupire naše djelovanje”, rekla je ravnateljica Sočev.

Mišel Jakšić
Mišel Jakšić // Foto: koprivnica.hr

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je u svojem govoru čestitao svim darivateljima krvi, a posebno dobitnicima Medalja grada Koprivnice.

“Svijet se mijenja velikom brzinom i zato nam je važno da imamo takve ljude kao što ste vi, ljude koji su spremni pružiti tu jednu solidarnost, humanost i na tome vam iz sveg srca zahvaljujem”, istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

- Oglas -
Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi
Foto: koprivnica.hr

Predsjednik koprivničkog društva Crvenog križa Vjekoslav Štimac uz čestitke dobitnicima priznanja istaknuo je zadovoljstvo rastom broja novih, mladih darivatelja krvi.

“Krv je još uvijek jedini lijek kojeg proizvodi sam čovjek i koji je zahvaljujući darivateljima uvijek na raspolaganju potrebitima”, naglasio je član glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa te bivši dugogodišnji predsjednik koprivničkog GDCK-a doktor Dražen Sačer te čestitao okupljenim jubilarcima.

Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi
Foto: koprivnica.hr

Također, čestitke povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi uputio je i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

“Ponosan sam što je Koprivničko-križevačka županija niz godina vodeća u doniranim dozama krvi”, rekao je Ljubić.

Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi
Foto: koprivnica.hr

Zamjenica ravnatelja Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek Biljana Marković zahvalila je darivateljima što zdravstvene ustanove imaju na raspolaganju dovoljne količine krvi.

Na svečanosti su bili i načelnici općina Gola, Peteranec i Koprivnički Bregi, a u čije ime se okupljenima srčano obratio i zahvalio na plemenitosti Stjepan Milinković.

Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi
Foto: GDCK Koprivnica

Prijemu su prisustvovale i potpredsjednice GDCK-a Koprivnica Ljiljana Šajatović Ivanković i Lidija Petras, predsjednici općinskih društava Crvenog križa s područja djelovanja koprivničkog Crvenog križa, glavna sestra koprivničke bolnice Ružica Evačić, predstavnica djelatnosti za transfuziju te drugi uzvanici.

“Lijepo je biti darivatelj krvi, a lijepo je kad je ta naša aktivnost prepoznata”, rekla je u ime dobrovoljnih darivatelja krvi Đurđa Jurenec te zahvalila organizatorima što su i ove godine priredili prijem u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi.

Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi
Foto: koprivnica.hr

U ime dobitnika jubilarnih priznanja Hrvatskog Crvenog križa zahvalio se Zdravko Janković koji je dobio plaketu za izniman doprinos u realizaciji ciljeva i promicanju ugleda Hrvatskog Crvenog križa.

Dobitnike priznanja možete vidjeti OVDJE.

Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi
Foto: koprivnica.hr
Članovi GDCK-a Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti