Subota, 21. svibnja 2022.

FOTO Koprivnički mališani na bazenima Cerine uspješno završili program ‘Privikavanje na vodu’

Aktivnost je zamišljena kao edukativno-rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj kod djece vrtićke dobi pridonijeti sigurnosti u zajednici, utjecati na kvalitetu života, a u konačnici smanjenje stradavanja djece na vodi

Preporučujemo

U četvrtak je na koprivničkim bazenima Cerine završilo ‘Privikavanje na vodu’, program koji u sklopu projekta ‘Sigurnost na vodi’ provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Diplome za uspješno završenu aktivnost i titulu ‘plivač početnik’ primila su 54 polaznika dječjeg vrtića Tratinčica.

Veselim mališanima diplome su uručile Adela Sočev, ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Koprivnica, Ana Mlinarić, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice i Božica Palčić, tajnica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice.

Mališani na edukaciji na koprivničkim bazenima

Svečanosti su prisustvovali i Dario Jembrek, pročelnik službe ureda gradonačelnika Koprivnice, Zoran Zagorščak, zdravstveni voditelj dječjeg vrtića Tratinčica, Sonja Šafar, voditeljica koprivničkih bazena Cerine, profesori kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice koji su sudjelovali u aktivnosti te volonteri koprivničkog crvenog križa koji su završili tečaj ‘Junior spasilac’.

Aktivnost je zamišljena kao edukativno-rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj kod djece vrtićke dobi pridonijeti sigurnosti u zajednici, utjecati na kvalitetu života, a u konačnici smanjenje stradavanja djece na vodi.

Ciljana skupina programa su djeca završnih skupina vrtića u dobi od 6 godina.

Mališani na edukaciji na koprivničkim bazenima

Ciljevi provedbe programa ‘Privikavanje na vodu’ je ponajprije upoznati djecu vrtićke dobi s vodom i njezinim mogućnostima te ih osloboditi od straha ulaska u vodu, ukazati na opasnosti koje prijete kupaćima na otvorenim kupalištima, posebno jezerima i rijekama, rad s djecom na usvajanju i poboljšanju plivačkih vještina te ponašanja na vodi i uz vodu.

Mališani tako uz stručnu pomoć kineziologa uče samostalno plutanje, održavanje na vodi uz pomoć rekvizita i bez rekvizita, dobivanje sigurnosti ulaska u bazen uz pomoć različitih igara, uranjanje glave u vodu, puhanje mjehurića te klizanja po vodi što je ustvari sve priprema za učenje plivanja.

Koprivničko društvo Crvenog križa već osmu godinu provodi preventivni projekt ‘Sigurnost na vodi’ koji je odobrio i sa 10.000 kuna sufinancira Hrvatski Crveni križ iz prihoda prikupljenih od boravišne pristojbe.

Mališani na edukaciji na koprivničkim bazenima

“Cilj projekta koprivničkog društva Crvenog križa i suradnika u projektu je spriječiti nesreće na vodi, a da bi to uspjeli organizirali smo različite aktivnosti. U edukativnoj rekreacijskoj aktivnosti ‘Privikavanje na vodu’, koju smo provodili od 12. do 15., uz djecu, aktivno su sudjelovali i profesori kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice koji su sa svakom skupinom vrtićaraca radili četiri dana po dva sata, a uz pratnju odgajateljica iz dječjeg vrtića Tratinčica te zaposlenika i volontera koprivničkog Crvenog križa”, istaknuli su iz Gradskog društva crvenog križa Koprivnica.

Zahvaljujući suradniku i partneru Crvenog križa Koprivnica, dječjem vrtiću Tratinčica omogućena je provedba ovog programa za 54 vrtićaraca, a zahvaljujući Gradu Koprivnici i Komunalcu osiguran je prijevoz mališana do bazena te omogućena povlaštena cijena ulaznica.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica upućuje posebnu zahvalu roditeljima koji su svoje vrtićarce povjerili nama i stručnjacima, što je rezultiralo uspješnom realizacijom projekta na dobrobit cjelokupne zajednice.

- Advertisement -

Najnovije objave