Srijeda, 1. prosinca 2021.

Pažnja, pažnja: policija za vikend ima novu akciju u Podravini i Prigorju

Policijska postaja Đurđevac i Policijska postaja Križevci provesti će akcije nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladih vozača

Preporučujemo

Od 1. do 14. srpnja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 30 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je devet osoba lakše ozlijeđeno.

Najčešće vrste prometnih nesreća bile su sudar vozila iz suprotnih smjerova (5) i slijetanje vozila s ceste (12), dok su najčešći uzroci događanja prometnih nesreća bili brzina neprimjerna uvjetima (7) i nepropisno pretjecanje (4).

Zabilježena je jedna prometna nesreća vozača motocikla, koju je isti izazvao zbog oduzimanja prednosti prolaska i jedno stradavanje vozačice bicikla u nesreći koju je zbog nepropisnog pretjecanja izazvao vozač motornog vozila. Dvije prometne nesreće izazvali su mladi vozači.

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 16. srpnja, do ponedjeljka, 19. srpnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačani će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostale najteže prometne prekršaje.

Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

U sklopu pojačanog nadzora, Policijska postaja Đurđevac i Policijska postaja Križevci provesti će akcije nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladih vozača.

“Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, a posebice na poštivanje prednosti prolaska, poštivanje ograničenja brzine kretanja, ne konzumaciju alkoholnih pića, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima”, istaknuli su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Prije svake radnje vozilom, vozač se mora uvjeriti da je može sigurno izvesti. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno.

“Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da ne upravljaju neregistriranim i neosiguranim vozilima, da koriste zaštitne kacige i da ne vrše pretjecanja vozila na nepreglednim mjestima”, ističu iz PU koprivničko-križevačke.

Najnovije objave