Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

FOTO Lovački zestanek u Đurđevcu: lovci se natjecali u gađanju glinenih golubova, gosti uživali u lovačkim specijalitetima

Na natjecanje se prijavilo 27 ekipa te je prisustvovalo oko 200-tinjak natjecatelja i njihovih gostiju

Preporučujemo

Posljednji dan Picokijade održan je i Lovački zestanek – županijsko natjecanje lovaca u gađanju glinenih golubova u organizaciji đurđevačkog Lovačkog društva Jelen.

Tradicionalna je to priredba u sklopu programa Picokijade koja svake godine privlači brojne ljubitelje lova i lovačkih specijaliteta. Natjecatelje su došli podržati i gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Organizacijskog odbora Picokijade ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Na natjecanje se prijavilo 27 ekipa te je prisustvovalo oko 200-tinjak natjecatelja i njihovih gostiju.

Lovački zestanek u Đurđevcu
Foto: Grad Đurđevac

Održana su natjecanja zec u trku čiji je pobjednik Matija Jančijev, drugo mjesto osvojio je Karlo Miloš, a treće Mihael Aleksa.

Također, održano je natjecanje u gađanju mete zračnom puškom gdje je prvo mjesto zauzeo Mihael Aleksa, dok drugo mjesto dijele Mario Pošta, Nikola Rončević i Antonio Vrabec.

Lovački zestanek u Đurđevcu
Foto: Grad Đurđevac

Pobjednička ekipa natjecanja u gađanju glinenih golubova bila je ekipa Lovačke udruge Zec iz Koprivničkih Bregi, drugo mjesto zauzela je ekipa Lovačke udruge Kalnik iz Varaždinskih Toplica, a treće Lovačka udruga Kuna iz Legrada.

Lovački zestanek u Đurđevcu
Foto: Grad Đurđevac

Na raspucavanju desetki prvo mjesto zauzeo je Željko Kolarić, drugo Krešimir Rastorić, a treće Sven Kiš.

Lovački zestanek u Đurđevcu
Foto: Grad Đurđevac

Na kraju je održano fair play natjecanje gdje je u konkurenciji od 52 natjecatelja prvi bio Anđelko Botak, drugi Kristijan Kovač i treći Krešimir Rajtarić.

Lovci su za sve posjetitelje pripremili brojne specijalitete od divljači.

Foto: Grad Đurđevac

- Advertisement -

Najnovije objave