Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

FOTO Molvarski dječji vrtić dobio genijalnu stvar, mališani će sada imati prilike biti pravi istraživači

Na radost naše djece vrtić je dobio još jedan vrijedan i lijep prostor za igru i učenje, a Općina Molve prepoznala je važnost ulaganja u obogaćivanja materijalnih uvjeta u kojima djeca borave i uče, ističe ravnateljica molvarskog vrtića Sanja Škurdija

- Oglas -

S prvim danom proljeća službeno je otvoren “Istraživački centar prirode” u Dječjem vrtiću Pčelica u Molvama.

Općina Molve i načelnik Zdravko Ivančan radili su na projektu koji je za sve u vrtiću do zadnjeg dana bio nepoznanica. Pravo iznenađenje nastalo je kad je u vrtićko dvorište stigla ova prekrasna kućica.

“Nastala je ideja da nam to bude ‘Istraživački centar prirode’ gdje ćemo s djecom odrađivati teme o biljnom i životinjskom svijetu prilagođavajući sadržaje u skladu s godišnjim dobima i vezano uz obilježavanje određeni bitnih datuma”, istaknula je ravnateljica molvarskog vrtića Sanja Škurdija.

- Oglas -

Djeca će, odaje, putem istraživačko-spoznajnih i radnih aktivnosti dolaziti do novih zaključaka, uzročno posljedičnih veza, spoznaja o važnosti biljaka i životinja za ljude, njihovom svijetu i povezanosti s prirodom, o uvjetima koji su potrebni za rast i razvoj biljaka i životinja.

“Sadili smo i sadit ćemo razno sjemenje i biljke proučavajući njihov rast, zalijevati i brinuti se oko njih. Upoznavat ćemo život pčela, mrava leptira i drugih kukaca. Plan je izrada insektarija, akvarija, herbarija i tko zna kakvih će se pojaviti još novih ideja. Na radost naše djece vrtić je dobio još jedan vrijedan i lijep prostor za igru i učenje, a Općina Molve prepoznala je važnost ulaganja u obogaćivanja materijalnih uvjeta u kojima djeca borave i uče”, zaključila je ravnateljica Sanja Škurdija.

Foto: DV Pčelica

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti