Petak, 12. travnja 2024.

FOTO Na jezero Šodericu stigao čamac za košnju vodenog bilja

Tvrtka Erste & Steiermärkische S-Leasing d.o.o. je sklopila ugovor o financijskom leasingu s komunalnom tvrtkom u vlasništvu Općine Legrad, Lekom Grad d.o.o., koja je korisnik čamca i koja će obavljati poslove košnje

- Oglas -

Na jezeru Šoderica u srijedu, 20. svibnja, predstavljen je čamac za košnju vodenog bilja hrvatske tvrtke Flammifer.

Vrijednost čamca iznosi 472.980,60 kuna, a Općina Legrad nedavno ga je nabavila putem javnog natječaja.

Tehničke podatke je predstavio predstavnik tvrtke Goran Žugec koji je kazao kako pogon kosilice koristi biorazgradivo hidrauličko ulje čime su zadovoljeni svi ekološki kriteriji.

- Oglas -

Jednotrupni čamac s unutarnjim motorom snage 50 ‘konja’ i vertikalnom i horizontalnom kosom će se koristiti za košnju ukorijenjenog bilja i plutajućih biljaka te algi u jezeru Šoderica na dubini od 1,89 metara.

Čamac je proizveden u Ozlju 2019. godine, dozvoljeni broj osoba na njemu je tri, a maksimalna nosivost 500 kilograma.

Tvrtka Erste & Steiermärkische S-Leasing d.o.o. je sklopila ugovor o financijskom leasingu s komunalnom tvrtkom u vlasništvu Općine Legrad, Lekom Grad d.o.o., koja je korisnik čamca i koja će obavljati poslove košnje.

Prva košnja se očekuje početkom lipnja te će čamcem upravljati stručne osobe.

Uz načelnika Općine Legrad, Ivana Sabolića, predstavljanju čamca prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić i pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti