Četvrtak, 1. lipnja 2023.

FOTO Neke koprivničke ulice su u dosta lošem stanju, no građani će i dalje morati biti strpljivi

U neka ranija vremena bilo bi nezamislivo da bilo koja tvrtka obavi radove i ostavi ceste u takvom stanju u kakvom su neke od gradskih ulica, no u ovo novo vrijeme puno toga se, izgleda promijenilo

Ako živite ili radite u Koprivnici, ili njome često prolazite, vjerojatno su vas već lagano počela iritirati brojna oštećenja na kolnicima i pločnicima.

Nemčićeva
Nemčićeva ulica u Koprivnici // Foto: GČM

Naravno, ne mislimo tu na strogi centar grada koji je nedavno obnovljen, već na mnoge prometnice koje nakon različitih radova, uglavnom na projektu Aglomeracije Koprivnica, još uvijek nisu sanirane.

U neka ranija vremena bilo bi nezamislivo da bilo koja tvrtka obavi radove i ostavi ceste u takvom stanju u kakvom su neke od gradskih ulica, no nadležni otkrivaju kako za to postoji razlog.

Gažijeva
Ulica Franje Gažija u Koprivnici // Foto: GČM

Oštećenja su vidljiva u Zagrebačkoj, Krležinoj, Miškininoj, Gažijevoj, Nazorovoj, Kolodvorskoj, itd.

Obratili smo se koprivničkoj gradskoj upravi s pitanjem kad je u planu sanacija pojedinih ulica.

”Radovi na rekonstrukciji odvodnje i vodoopskrbe u gradu Koprivnici izvode se u sklopu projekta ‘Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica’. Ugovoreni izvođač radova je Radnik d.d. Križevci.

Strossmayerov trg
Strossmayerov trg u Koprivnici // Foto: GČM

Kako je u pojedinim ulicama u gradu predviđena rekonstrukcija i odvodnje i vodoopskrbe, asfaltiranje će se provesti nakon rekonstrukcije cjevovoda, prespajanja postojećih priključaka i obavljenih ispitivanja s pozitivnim ishodom. Nakon što se steknu povoljni vremenski uvjeti u planu je sanacija ulica Hrvatske državnosti, Franje Gažija, Vladimira Nazora i Krste Hegedušića.

Molimo Vas za još malo strpljenja, a za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju”, glasi odgovor pristigao iz Koprivničkih voda.

Kolodvorska ulica
Kolodvorska ulica u Koprivnici // Foto: GČM

U dijelu Kolodvorske ulice stanje kolnika je prilično loše, dok je u dijelu Zagrebačke gotovo onemogućeno kretanje pješaka zbog neizgrađenog pločnika.

”Kolodvorska ulica je pod upravljanjem Grada Koprivnice, međutim u Kolodvorskoj ulici će se uskoro izvoditi radovi na aglomeraciji Koprivnica te će se po završetku tih radova urediti ulica. Ista stvar vrijedi i za Zagrebačku”, odgovorili su nam iz Grada Koprivnice.

Zagrebačka ulica
Zagrebačka ulica u Koprivnici // Foto: Čitatelj
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti